Utorak, 23. travnja 2024.

Poledica uzrokovala kaos u prometu, nesreća je bilo posvuda

Rosulja koja se smrzavala na tlu jučer je ‘pripomogla’ povećanom broju prometnih nesreća na području Podravine i Prigorja, objavila je Policijska uprava koprivničko-križevačka. Srećom, u njima nije bilo ozlijeđenih osoba.

Sve je počelo malo iza 6 sati u Budančevici gdje je cisterna za prijevoz mlijeka sletjela s kolnika, pri čemu je poluprikolica prepriječila cestu i u nju je udario osobni automobil koji je naišao iz suprotnog smjera. Zbog očevida, taj je dio Podravske magistrale bio zatvoren u dva navrata.

Svega pola sata kasnije, oko 6:45, još jedna prometna nesreća dogodila se u Đurđevcu. Osobni je automobil zbog neprilagođene brzine sletio s kolnika u Grkinskoj ulici, udario u parkirani automobil, potom se vratio na cestu, a na njega je tada naletio tereni automobil. Opet, nitko nije ozlijeđen.

Također u jutarnjim satima, oko 7:30 u Rasinji, zbog oduzimanja prednosti prolaska dva su se osobna automobila sudarila na raskrižju u Kolodvorskoj ulici.

Još jedan sudar dvaju automobila dogodio se u 7:55 između Čepelovca i Đurđevca, a kumovala mu je neprilagođena brzina.

Sljedeća nesreća dogodila se u Marijanskoj ulici u Molvama oko 8:35. Zbog neprilagođene brzine, osobni automobil je sletio s kolnika te udario u rasvjetni stup i stablo.

Naposljetku, oko 9:30 u Dravskoj ulici u Ferdinandovcu dva su se automobila sudarila zbog nepropisnog uključivanja u promet.

Valja spomenuti na kraju kako to nisu jedine prometne nesreće koje su se jučer dogodile na podravsko-prigorskim prometnicama; bilo je i manjih na kojima policijski očevid nije bio potreban ili policija o njima nije bila obaviještena.

S obzirom na nepovoljne vremenske uvjete, iz policije apeliraju na sve vozače motornih vozila da smanje brzinu kretanja svog vozila, povećaju razmak između svog vozila i drugih sudionika u prometu te da poštuju značenja prometnih znakova. Zbog slabe vidljivosti uslijed magle te mokrih i klizavih kolnika, ne preporučuje se pretjecati druga vozila.

Zbog otežane vidljivosti, pješake policija podsjeća na obvezu korištenja nogostupa, obilježenih pješačkih prijelaza te korištenja reflektirajuće materije ili izvora svjetlosti noću i u vrijeme smanjene vidljivosti. Vozači bicikala trebaju se kretati izgrađenim biciklističkim stazama i trakama, a tamo gdje ih nema, uz desni rub kolnika. Vozači bicikala za vrijeme smanjene vidljivosti i noću moraju biti označeni reflektirajućom biciklističkom odjećom ili prslukom.

zatvori