Četvrtak, 18. travnja 2024.

POLEDICA Ceste su skliske, vozite oprezno

Rosulja koja je u jutarnjim satima počela padati i lediti se na prometnim površinama izazvala je probleme mnogim vozačima.

Zimska služba grada Koprivnice za takve situacije ima spremnu uobičajenu proceduru kako bi se ceste učinile što sigurnijima za vožnju, rekao nam je šef Operativnog stožera koprivničke Zimske službe Hrvoje Kuzmić:

— Po prognozama nismo imali nikakvih oborina, to ni nije oborina, već prije imamo tretirano sa solju sva kritična mjesta kao što su uzbrdice, nizbrdice, rotori, mostovi. Ti dijelovi nisu kritični, a odmah čim se počela raditi ta korica leda na cestama krenuli smo i s ostalim stvarima tako da trenutno vani na cestama imamo tri kamiona, dva traktora i jedan posipač.

Kuzmić smatra da bi stanje na cestama trebalo biti puno bolje kroz kratko vrijeme, a vozače još jednom savjetuje da je uz obaveznu zimsku opremu potrebno prilagoditi brzinu uvjetima na cestama.

A da stanje u prometu nije baš bajno potvrdili su nam i iz policije. Kako doznajemo od glasnogovornika Policijske uprave koprivničko-križevačke Dražena Laljeka, u prijepodnevnim satima zabilježili su povećan broj prometnih nesreća, uglavnom lakših, samo s materijalnom štetom. Bila je tu i veća prometna nesreća kod Đurđevca u kojoj su sudjelovala tri vozila i zbog koje je na neko vrijeme bila zatvorena Podravska magistrala, no ozlijeđenih srećom nije bilo. Iz policije još jednom pozivaju vozače na oprez i da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cesti.

zatvori