Srijeda, 24. travnja 2024.

Pod okriljem Renesansnog festivala otvorena još jedna međunarodna suradnja

Djelatnici Turističke zajednice grada Koprivnice proteklog su vikenda posjetili srednjovjekovni gradić Friesach u Austriji kako bi proširili međunarodnu mrežu partnera.

Naime, Renesansni festival u Koprivnici ove je godine posjetio projektni menadžer povijesnih manifestacija u austrijskom Kärtnenu Heinrich Gressel. Oduševljen viđenim, predložio je suradnju austrijske i hrvatske manifestacije te je pozvao autora i organizatora Renesansnog festivala na srednjovjekovni božićni sajam u Friesach te istovremeno i na sastanak o potencijalnoj suradnji.

Konkretno, ove bi se dvije povijesne manifestacije povezale sa svrhom obostranog učenja na primjerima dobre prakse te razmjene sadržaja i atrakcija prilikom provedbe projekata. Direktor koprivničke TZ Renato Labazan susreo se s gradonačelnikom Friesacha Josefom Kronlechnerom koji je u nekoliko navrata izrazio zadovoljstvo mogućim partnerstvom, nazvavši Renesansni festival ne “groß” već “gigantisch” projektom.

Foto: TZ grada Koprivnice.

Kao zanimljivost, valja spomenuti kako je direktor Labazan povijesnu manifestaciju u Friesachu “benchmarkirao” već prije šest godina te iz toga generirao neke sadržaje Renesansnog festivala, a sada je koprivnički festival dosegao razinu etablirane europske manifestacije iz koje brojne razvijene zapadne zemlje uče i žele razviti partnerski odnos.

Bilo je riječi i o mogućoj suradnji putem EU fondova, a naročito programa Saveza Alpe-Jadran čiji su oba partnera članovi i koji je prošle godine podržao Renesansni festival.

 

zatvori