Srijeda, 24. travnja 2024.

NANODIY U USPONU ‘Osvojili smo tri nagrade, a očekivali smo – ništa’

Saša Miklošić i Zoran Sušanj koji su osmislili Nanodiy – inovativan postupak tiska na majice, vrećice i druge predmete – osvojili su čak tri nagrade na Zagreb Connectu, najvećoj europskoj konferenciji poslovnih anđela koja se održava u sklopu EBAN Winter Universityja.

Nagrada publike donijela im je 5.000 eura, nagrada Nove TV donijela im je još 20.000 eura dok im je treće mjesto na završnoj konferenciji donijelo 7.000 eura.

Prve dojmove Saša Miklošić je podijelio s Dravom.info: — Sam ulazak u finale bio nam je ravan pobjedi. Nismo imali očekivanja za dalje. Osvojili smo čak tri nagrade, a očekivali smo – ništa.

A iako im je već sam plasman među 20 najboljih startupova u Europi velika nagrada, u Nanodiy će vrlo lako uložiti dobivene nagrade koje za hrvatske prilike, za mlade poduzetnike, nikako nisu zanemarive: sveukupno 32.000 eura. — Zasigurno će nam pomoći u našim planovima, razvoju i širenju tržišta. No, prvo nam je u planu daljnji razvoj proizvoda, širenje i zapošljavanje.

Dodatni pokazatelj da su vrijedni pažnje poslovnog svijeta, koprivničkim dečkima je i zanimanje poslovnih anđela, kaže Miklošić: — Mi smo na EBAN konferenciji potvrdili jednu investiciju od poslovnih anđela iz Hrvatske. To ćemo uskoro objaviti. Imponira nam i veliki interes koji su iskazali venture capital fondovi iz Amerike s kojima tek započinjemo razgovore i veselimo se mogućoj suradnji.

Miklošić je dodao i da dio zasluga za uspjeh Nanodiyja pripada i Koprivničkom poduzetniku, gradskoj potpornoj instituciji u čijim prostorima djeluju i koja im osim prostorne i tehničke infrastrukture pruža i druge vrste poslovnih usluga. Kaže da svim mladim poduzetnicima može preporučiti da koriste usluge takvih institucija. Ako su dovoljno uporni, nikada se ne zna kamo ih to u poslu može odvesti. Kamo za sada vodi Sašu, Zorana i Nanodiy, već se vidi. Njihov se proizvod prodaje u devet europskih zemalja i vrlo se brzo žiri na nova tržišta.

zatvori