Četvrtak, 25. travnja 2024.

Evo kakvo su sve oružje i streljivo Podravci i Prigorci predali u studenome

Podravci i Prigorci i tijekom proteklog su se mjeseca odazvali pozivu Policijske uprave koprivničko-križevačke da dragovoljno i bez sankcija predaju oružje, streljivo i eksplozivna sredstva koja nedozvoljeno posjeduju.

Tako je u studenome u sigurne ruke policije predana jedna automatska puška, jedan primjerak ostalog oružja, deset bombi, jednu minu, 52 komada rasprskavajućih sredstava te ukupno 2.333 komada raznog streljiva.

Policijska akcija “Manje oružja – manje tragedija” traje i dalje, bez vremenskog ograničenja. Građani koji posjeduju zabranjeno i dozvoljeno oružje tako ga se mogu bezbrižno riješiti, bez da protiv njih bude pokrenut kazneni ili prekršajni postupak.

Mogućnost dragovoljne predaje oružja bez sankcija odnosi se na sve vrste oružja, streljiva i eksploziva, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojne projektile s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegove dijelove, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl.

O dragovoljnoj predaji oružja možete se informirati putem besplatne telefonske linije 0800 8892, a oružje možete predati jednostavnim pozivom na 192 nakon čega će po oružje doći policijski službenici u civilu, vozilom bez policijskih oznaka koji će oružje preuzeti te tako osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.

zatvori