Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Lipa u Hlebinama okupila pčelare iz cijele Hrvatske

U Hlebinama je jučer održan susret pčelara koji povodom blagdana Sv. Ambrozija okuplja pčelare, proizvođače pčelarskih proizvoda i opreme iz Hrvatske.

Jubilarni 20. Hlebinski susreti pčelara započeli su otvaranjem izložbe pčelarskih proizvoda u Osnovnoj školi Ivana Generalića na kojoj su se predstavili pčelari i pčelarke te proizvođači opreme.

Uz suvremenu opremu prikazani su i muzejski eksponati pčelarskih košnica te opreme i pribora za preradu meda. Izložbu proizvoda i opreme službeno je otvorio župan Darko Koren.

U Društvenom domu potom je priređen kulturno umjetnički program Ženskog vokalnog sastava KUD-a Podravka, nakon kojeg je u svom pozdravnom govoru Udruge Zdenko Lončarić skrenuo pozornost na stanje pčelarstva u Hrvatskoj i problematiku na koju pčelari nailaze tokom obavljanja svog posla.

Bila je to prilika i da se zaslužnim članovima Udruge i svima onima koji su svojim aktivnim sudjelovanjem doprinijeli održavanju Hlebinskih susreta dodijele zahvalnice.

Organizator 20. Hlebinskih susreta pčelara je Pčelarska udruga Lipa Koprivnica, pokrovitelj Koprivničko-križevačka županija, a suorganizatori Općina Hlebine, Osnovna škola Hlebine i Župa sv. Katarine.

zatvori