Petak, 19. travnja 2024.

Koprivničanci za ‘Latice’ dosad prikupili pet tisuća kuna, humanitarna akcija traje i dalje

Humanitarna akcija “Darujte osmijeh Laticama”, koja je postala dijelom Koprivničke bajke, pokazala je u pravom smislu da bajke ostvaruju snove.

Naime, od dobrovoljnih priloga koje su Koprivničanci dali u zamjenu za lampione prikupljeno je 4.914,25 kn. – Zahvaljujući podijeljenim lampionima i zaželjenim željama i želje naših “Latica” se ostvaruju. Zato jedno veliko hvala Gradu Koprivnici i građanima što su svojim prilozima za lampione pokazali da imaju veliko srce i dali ovoj bajci humanitarnu notu – poručili su iz Udruge.

“Latice” će u sklopu ove humanitarne akcije imati i promotivni štand od 21 do 23. prosinca u TC Koprivnica gdje će građani moći izabrati svojeg anđela, a u izlozima Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” u vrijeme Koprivničke bajke bit će izloženo tridesetak slika koje će se naknadno prodavati na aukciji.

Podsjetimo, cijela Koprivnička bajka je humanitarnog karaktera pa je tako sav prikupljen novac od dobrovoljnih priloga za lampione, iznajmljivanja klizaljki i ulaska na klizalište namijenjen članovima Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama “Latice” – za rehabilitaciju djece predškolske dobi, edukaciju roditelja djece s teškoćama u razvoju, terapijsko jahanje te dnevni boravak za osobe s intelektulanim teškoćama.

Glavni medijski pokrovitelji humanitarne akcije su Radio Drava i portal Drava.info.

Ustupila Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama "Latice".
Ustupila Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama “Latice”.
zatvori