Četvrtak, 18. travnja 2024.

Koprivničko kino postaje centar filmskih zbivanja za djecu i mlade

Nakon uspješno završene sezone Frooom! Filmskih radionica u 2016. godini Frooom!ova posada vraća se u Koprivnicu kako bi javnosti prikazala radove nastale tokom provedbe radionica.

U prostorima Kina Velebit sutra, 4. prosinca prikazat će se tridesetak filmova budućih filmskih redatelja, scenarista, glumaca i kritičara – ukratko, malih Frooomovaca.

Projekcije filmova snimljenih u petoj godini ove inovativne filmske radionice Frooom pregled su onoga što su mali Koprivničanci i ostali sudionici širom Hrvatske naučili i snimili u 2016. godini.

Izvor: pou-kop.hr
Izvor: pou-kop.hr

Ove nedjelje Kino Velebit postaje centar filmskih zbivanja za djecu i mlade i sve koji se tako osjećaju. Sve ono što su mali i veliki Frooomovci u Rijeci i ostalim gradovima promišljali, diskutirali, crtali, pisali, snimali i o čemu su se smijali i svađali za vrijeme zimskih praznika prikazat će se u nedjeljnjoj matineji od 13 sati.

Filmskim djelima i eksperimentima malih stručnjaka iz Koprivnice pridružit će se i filmovi njihovih kolega-majstora iz Pakraca, Rijeke, Sinja, Preloga i Zagreba. Javnim projekcijama dječjih premijera Bacači sjenki predstavljaju cjelokupnu petu godinu filmske škole Frooom – skrivene i otkrivene talente malih Frooomovaca, ali pokazuju i igru, kritiku, opuštenost te naporan rad koji su djeca u odnosu sa svojim voditeljima svakodnevno stvarala.

Izvor: pou-kop.hr
Izvor: pou-kop.hr

Program Froooma u 2016. godini odvijao se u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom, Osnovnom školom Dr. Ivan Merz, Kinom Europa, Centrom za likovni odgoj (Zagreb), udrugom Mavena – 36 njezinih čuda, Multimedijalnim kulturnim centrom, (Split), Kulturno-prosvjetnim društvom Sloga (Pakrac), Muzejem moderne i suvremene umjetnosti, udrugom Filmaktiv (Rijeka), Pučkim otvorenim učilištem Koprivnica, udrugom SKUP, Gradskim kinom Sinj (Sinj), te udrugom EFEKT i Knjižnicom te čitaonicom grada Preloga, a kroz cijeli program prošlo je više od 500 djece.

zatvori