Srijeda, 24. travnja 2024.

Napokon ćemo sigurnije moći preko pruge i obilaznice – točnije, ispod njih

Gradska je uprava pokrenula rješavanje problema na koje gotovo svakodnevno nailaze građani Koprivnice s mjestom stanovanja južno od željezničke pruge i obilaznice.

Naručen je 100.000 kuna vrijedan idejni projekt za izgradnju dva pješačko-biciklistička pothodnika. Jedan će biti na Radničkoj cesti na području Draganovca, a drugi kod Širovica, u Mjesnom odboru Starigrad.

Građanima će omogućiti siguran prijelaz preko pruge i iznimno frekventne državne prometnice, rekao je Dravi.info zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić: — Izuzetno me vesele ti pothodnici jer ćemo tako značajno podići sigurnost svih naših pješaka i biciklista, pogotovo ovih najmanjih koji te prijelaze koriste za dolazak u grad iz mjesnih odbora Draganovec i Starigrad. Ti pothodnici su ono što dramatično podiže sigurnost.

Kritičarima koji tvrde da Zrinski trg ništa ne poduzima da bi osigurao građanima siguran prijelaz preko pruge i obilaznice, Jakšić pojašnjava: — Prije svega moramo raščistiti jednu stvar. Pričamo o obilaznici koja je državna, a ne gradska cesta. U svakom tom koraku moramo imati partnere u Hrvatskim cestama i Hrvatskim željeznicama. Ti ljudi si daju truda i pokušavaju pomoći, no s obzirom na veličinu njihovih sustava to ponekad ne ide tako brzo kako bismo mi htjeli i kako smo naviknuti. No, u koordinaciji s njima vjerujem da će ovo biti korak koji će nas, a prije svega njih, natjerati da neke stvari odradimo puno prije i puno brže.

Jakšić kaže da će biti sretan ako će Hrvatske ceste i Hrvatske željeznice financirati izgradnju pothodnika, no ne bude li tako, kao što je to bilo mnogo puta do sada, Grad je i ovaj puta spreman preuzeti tu obvezu.

Sve dok ne budu gotovi projekti, neće biti moguće reći koliko će ovi zahvati koštati. Jakšić se nada da će tijekom iduće godine uspjeti odraditi sve formalne pripreme te da će pothodnici biti izgrađeni u 2018. godini.

zatvori