Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO Uskoro ćemo se moći voziti novom linijom javnog gradskog prijevoza

Od početka veljače Koprivničanci bi na raspolaganju trebali imati još jednu liniju javnog gradskog prijevoza.

Jedan je to od razloga zašto se u Ulici Antuna Nemčića u sklopu projekta Civitas Dynamo gradi autobusno ugibalište.

– Uređujemo nove linije, u komunikaciji smo s građanima, stavit ćemo to na javnu raspravu i vjerujem da ćemo sad, kako je taj projekt došao kraju i s kojim završavaju naše obaveze prema Europskoj uniji, napraviti još operativniji i efikasniji koprivnički javni prijevoz putem elektromobilnosti – rekao je Dravi.info zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić.

Postojećom linijom vozi se petnaestak putnika dnevno i brojka je to s kojom su u gradskoj upravi naravno nezadovoljni, ali Jakšić podsjeća da su sa spomenutim projektom preuzeli određene obaveze te da će njegovim istekom kreirati linije na drugačiji način.

A ugibalište u Nemčićevoj rješit će još jedan problem. – Osim za potrebe buduće linije gradskog prijevoza ugibalište će konačno rješiti i problem za koji smo dobivali dosta prigovora, a to je da turistički i ostali busevi redovito iskrcavaju putnike na samom Zrinskom trgu. Ovime osiguravamo sigurnost tih putnika i uređujemo prometovanje autobusa na našem Zrinskom trgu – ističe Jakšić.

Osim autobusnog stajališta u Nemčićevoj, uređuje se i ono na Trgu doktora Žarka Dolinara kod Kampusa koje će također služiti za potrebe gradskog prijevoza, ali i budućih objekata koji se tamo planiraju realizirati.

Vrijednost njihove izgradnje je oko 325 tisuća kuna koji su sufinancirani putem Civitas Dynama i bit će gotovi do kraja godine.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
zatvori