Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Gradski vijećnici oglušili se na poziv Udruge Bolje sutra, na kviz i košarku došlo ih je – troje

Udruga osoba s invaliditetom “Bolje sutra” grada Koprivnice organizirala je jučer edukativno-sportsku aktivnost povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se obilježava u subotu, 3. prosinca.

Za koprivničke gradske vijećnike članovi Udruge pripremili su kviz o Strategiji za izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom grada Koprivnice, dokumentu kojeg je Gradsko vijeće donijelo ove godine, a nakon toga su ih košarkaši Košarkaškog kluba osoba s invaliditetom “Koprivnica” izazvali da se okušaju u igranju košarke u kolicima.

Druženje baš i nije ispalo kako je bilo zamišljeno jer su se na njega odazvali tek pročelnik za društvene djelatnosti i europske poslove Darko Ledinski i dvije gradske vijećnice, Helena Hećimović i Željka Zetović. Podsjetimo, pozvani su bili svi vijećnici koprivničkog Gradskog vijeća, njegov predsjednik Zoran Gošek i zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić.

Koprivnička Udruga Međunarodni dan osoba s invaliditetom, uz već nekolicinu provedenih aktivnosti, obilježava i prigodnom izložbom u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović”. Naime, do 10. prosinca je u Knjižnici postavljena izložba likovnih radova učenika Osnovne škole Sokolovac pod nazivom “Obojeno razlikama”. Likovni radovi su nastali iz aktivnosti projekta “JA sam kao i Ti – senzibilizacija djece bez teškoća o osobama s invaliditetom”.

Višednevne aktivnosti završit će sljedećeg četvrtka u Velikoj Mučni lutkarsko-scenskim prikazom “Tko je Nataša?” – priča o prihvaćanju različitosti, a vrijedno je spomenuti i da će sljedećeg tjedna članovi Udruge sudjelovati u Zagrebu na radionici pod nazivom “Izazovi u odrastanju djece s teškoćama” na Županijskom stručnom vijeću edukacijskih rehabilitatora.

Tamo će educirati rehabilitatore i pedagoge koji rade s učenicima s motoričkim teškoćama o spolnosti mladih s teškoćama jer Udruga “Bolje sutra” kontinuirano provodi projekte s tom tematikom.

zatvori