Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO Druga generacija ‘sedme sile Sjevera’ svečano primila svoje diplome

U koprivničkom centru Sveučilišta Sjever danas je svoje diplome primilo 35 novih prvostupnika novinarstva.

Jedna od njih je buduća novinarka Petra Geček iz Novog Marofa kojoj će studiranje u našem gradu ostati u lijepom sjećanju zbog dobrih profesora, puno stručne prakse, ali i prijatelja koje je ovdje stekla: — Prvi put sam došla u Koprivnicu kad sam se upisivala na Sveučilište Sjever. Mali je gradić, ali ima dosta toga i bilo mi je stvarno lijepo ovdje. Svoje obrazovanje nastavljam na Sveučilištu Sjever, ali u Varaždinu. Upisujem diplomski studij odnosa s javnošću.

Petra i ostali studenti do sada nisu imali mogućnost diplomski studij upisati u Koprivnici, no to se od sljedeće akademske godine mijenja. Naime, prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica Mario Tomiša najavio je da se u Koprivnici otvaraju četiri diplomska studija:

— Ovim povodom vam mogu najaviti da u idućoj akademskoj godini u Koprivnici otvaramo nova četiri diplomska studija. Dva su vertikalna, znači diplomski studij novinarstva i medijskog dizajna i dva potpuno nova studija u hrvatskim i regionalnim okvirima: diplomski studij ambalaže i diplomski studij logistike. Stoga od sljedeće godine možemo očekivati još više novih studenata u Koprivnici.

Prvostupnicima su na primljenoj diplomi u svojim govorima čestitali i poželjeli puno sreće u daljnjem obrazovanju i životu rektor Sveučilišta Sjever Marin Milković, pročelnica za novinarstvo Gordana Tkalec te ispred Grada Koprivnice zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.

zatvori