Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Djed Mraz iznenadio bolesne mališane

Djed Mraz jučer je posjetio Odjel pedijatrije koprivničke Opće bolnice “Dr. Tomislav Bardek” i donio osmjeh na lice bolesnim mališanima, ali i njihovim roditeljima koji će tamo provesti Božić.

Radi se o projektu Društva Naša djeca “Za osmijeh djeteta u bolnici” koji već dugi niz godina provodi i koprivničko Društvo te na taj način uljepšava blagdane mališanima na bolničkom liječenju.

Iako se nalaze u teškim trenucima, bolesne mališane susret s Djedicom ispunio je veseljem, a sreća na njihovom licu zasigurno je bila najveći poklon njihovim roditeljima koji se nisu odvajali od svojih anđela.

Tako je znatiželjno čupanje brade nekog djedice u crvenom posebno obradovalo Deinu majku jer je Djed Mraz njezinoj kćeri čestitao prvi rođendan koji će, nažalost, dočekati u bolnici.

Ove godine članovi su, osim za mališane, poklone osigurali i za zaposlenike odjela.

— Ove godine smo uštedjeli dosta financijskih sredstava da smo mogli osigurati bedževe i prikladne majice s logom ‘Za osmijeh djeteta u bolnici’ koje smo podijelili bolničkom osoblju kako bi djeca i njihovi roditelji koji nažalost dođu na odjel ipak vidjeli da se tu jako brine o njihovoj djeci — rekla je Dravi.info voditeljica projekta Zrinka Roksandić.

Na dječicu u koprivničkoj bolnici nisu ni zaboravili učenici Osnovne škole “Braća Radić” koje smo zatekli na odjelu. — Danas smo ovdje jer smo čitali knjigu o djevojčici koja je morala napraviti tisuću papirnatih ždralova za ozdravljenje pa su onda naši učenici od petog do osmog razreda napravili tisuću i dvjesto papirnatih ždralova za ozdravljenje ovih naših malih pacijenata — ispričala nam je učiteljica Ines Vađunec te dodala da ovi koprivnički osnovnoškolci na odjel dolaze dva puta godišnje.

zatvori