Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Naši su mališani uživali u pustolovinama Dorothy i njenih prijatelja

Mnogobrojni koprivnički mališani uživali su protekla dva dana u predstavi koju su za njih pripremile odgajateljice iz Dječjeg vrtića “Tratinčica”.

Kako bi blagdansko vrijeme uljepšale svim koprivničkim vrtićarcima i osnovnoškolcima, ali i njihovim roditeljima, članice Dramske skupine pri tom najvećem koprivničkom dječjem vrtiću modernu bajku “Čarobnjak iz Oza” izvele su čak sedam puta.

Ova dramska skupina inače priprema dvije predstave godišnje koje poklanja svojim sugrađanima, prvu u proljeće i drugu krajem godine.

— U božićno vrijeme uvijek biramo bajke jer nam se čine tople. Današnje generacije su okružene medijima i crtićima, a mi im pokušavamo približiti priče uz koje smo mi živjeli i odrasli. Prošlog Božića izvele smo Snjeguljicu i sedam patuljaka, a sad smo izabrale Čarobnjaka iz Oza u kojoj su gledatelji imali prilike vidjeti kakve je djevojčica Dorothy doživjela pustolovine na putu do Smaragdnog grada te kako je na kraju sama shvatila da je kod kuće najljepše — rekla nam je voditeljica Dramske skupine i odgajateljica Lidija Potočnik.

Predstavu su osmislile, realizirale i u njoj glumile Sanela Stupar, Andrijana Gajski, Vesna Pelesk, Maja Blažic, Sandra Oreški, Lidija Potočnik, Ivana Unger, Kristinka Pintarić, Marija Sesvečan, Mirela Globlek, Diana Maronić i Ivana Jakupić.

— Same si pišemo tekst, osmišljavamo i radimo kostime, trudimo se koliko god možemo, radimo to s puno ljubavi i to vam nitko ne može platiti. Zadovoljstvo i osmijeh na dječjim licima je ono što nas ispunjava i veseli — kaže Potočnik.

Odmah po završetku zadnje izvedbe odgajateljice su počele razmišljati koju će predstavu pripremati za proljeće. Hoće li to biti Čarobna šuma ili Četiri godišnja doba o kojima sad razmišljaju ostaje nam za vidjeti, ali sigurni smo da ćemo i u sljedećoj uživati kao i u Čarobnjaku iz Oza.

 

zatvori