Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Veleposlanici pet zemalja oduševljeni Koprivnicom

Koprivnicu su danas posjetili veleposlanici Bugarske, Irana, Japana, Kazahstana i Azerbajdžana. U naš grad ih je doveo glavni tajnik Koordinacije hrvatskih društava prijateljstva Andrija Karafilipović koji je do sada u Koprivnici bio 39 puta s 43 veleposlanika.

Svi oni, prema Karafilipovićevim riječima, dolaze kako bi se prvenstveno upoznali s našim gospodarstvom pa su tako danas posjetili Podravku i Komunalac. U Gradskoj upravi ugostio ih je zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić te im predstavio najveća gradska postignućima i ovdašnju pozitivnu poslovnu klimu.

Naš je grad danas prvi put posjetila veleposlanica Bugarske Tanya Dimitrova. Iznenađena je, kaže, količinom biciklističkih staza, gradskom infrastrukturom i brojem tvrtki koje ovdje posluju. Koprivnica ju je, kaže, toliko privukla da čak razmišlja da se nakon umirovljenja ovdje doseli. No, prije toga je Jakšiću ponudila suradnju sa svojom zemljom.

— Vi ste isto dobro došli k nama i nadam se da ćete biti zainteresirani da ostvarite dobar odnos s nekim gradom u Bugarskoj s kojim biste i dalje mogli raditi na unaprjeđenju kvalitete života. Sigurna sam da mi od vas imamo što naučiti, a s obzirom na to da je Bugarska od 2007. članica Europske unije i da smo ove godine bili druga država u Europi po povlačenju sredstava iz europskih fondova, nadam se da bi takav odnos bio bilateralni interes.

Veleposlanici su u sklopu svog boravka u našem gradu posjetili i prigradsko naselje Bakovčice gdje su prisustvovali programu kojeg su učenici pripremili povodom obilježavanja Dana grada.

zatvori