Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Učenici ‘Fortunata Pintarića’ na svoj način čestitali gradu rođendan

Povodom obilježavanja Dana grada Koprivnice, učenici Umjetničke škole ‘Fortunat Pintarić’ sinoć su u Domu mladih održali tradicionalni koncert pod nazivom ‘Svome gradu’.

— Glazbena škola je već preko 50 godina čimbenik kulturnog života ovoga grada. Krenuli smo kao osnovna glazbena škola, a danas smo umjetnička škola s jednim respektabilnim brojem učenika koji se povećava iz godine u godinu. Proširujemo našu djelatnost na taj način da smo kroz nižu glazbenu školu otvorili i srednju glazbenu školu, a s njome i Odjel za suvremeni ples — rekla je ravnateljica Umjetničke škole Ariana Šandl uoči početka koncerta.

Publici u Domu mladih predstavili su se najmlađi polaznici, od prvog razreda niže glazbene škole, pa sve do maturanata i Odjela za suvremeni ples. Kroz program koji su pripremili prezentirali su čime se sve bave, što rade i kako rade.

— Posebna mi je čast i zadovoljstvo da se naši učenici sve češće upisuju u naše muzičke akademije što u Hrvatskoj, što u inozemstvu i vraćaju se kao profesionalni glazbenici u glazbenu školu. Tako da se nadam da ćemo i s našim bivšim učenicima, sada studentima zadovoljiti sav kadar koji je potreban za rad umjetničke škole — dodala je ravnateljica.

Umjetnička škola “Fortunat Pintarić” postaje sve važniji čimbenik kulturnog života ovoga grada, a uključuje se u gotovo sve gradske manifestacije.

— Zahvalila bih i Gradu Koprivnici koji je naš osnivač i koji nas prati kroz ovaj čitav niz godina, u kojem imamo jednu veliku podršku za naš rad i kojem se uvijek možemo obratiti za sve naše probleme, a kojem mi isto dajemo svoj doprinos u školstvu i pogotovo u kulturi ovoga grada. Odgajamo mladu publiku za koju se nadamo da će jednoga dana biti i učesnici kako kulturnih manifestacija tako i konzumenti kulture ovoga grada koja je svake godine sve veća i sve kvalitetnija — dodala je Ariana Šandl te čestitala Koprivnici 660. rođendan i poželjela joj barem još toliko.

Ispred Grada Koprivnice koncertu su prisustvovali zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić, njegova zamjenica Melita Samoborec i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti i europske poslove Darko Ledinski.

zatvori