Četvrtak, 18. travnja 2024.

Vozio prebrzo po Podravskoj magistrali pa završio pod tegljačem

Sinoć je oko 22:15 sati na državnoj cesti D-2 u Novigradu Podravskom, u Koprivničkoj ulici došlo do prometne nesreće između osobnog i teretnog automobila u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena.

U nesreći je lakše ozlijede zadobio vozač osobnog automobila, a do sudara je došlo zbog neprilagođene brzine i nepropisne vožnje unazad.

Naime, vozač rođen 1995. godine upravljao je osobnim automobilom Hyundai koprivničkih registracijskih oznaka u smjeru Vlaislava. Zbog neprilagođene brzine nakon zavoja udario je prednjim dijelom automobila u bočnu stranu prikolice koja je bila priključena za tegljač koprivničkih registracijskih oznaka kojim je upravljao vozač rođen 1967. godine.

Vozač tegljača ulazio je u dvorište, ali se pritom nije uvjerio da na prometnici nema drugih sudionika u prometu i da to može nesmetano učiniti.

Vozači nisu bili pod utjecajem alkohola. Protiv obojice je podnesen optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Koprivnici u domeni njihove odgovornosti.

Zbog očevida je do 23:50 sati za sav promet bila zatvorena dionica državne ceste broj 2 te se promet preusmjeravao pravcem Glogovac – Koprivnički Bregi – Delovi – Novigrad Podravski.

zatvori