Srijeda, 24. travnja 2024.

POČINJE SNJEŽNA SEZONA Zimska služba spremna je za akciju

Pregled vozila i opreme Zimske službe koja će se angažirati u predstojećoj sezoni održan je u srijedu u stacionaru PZC Cestogradnje u Koprivnici. Da je sve na svome mjestu uvjerila se viša inspektorica Uprave prometne inspekcije Ministarstva mora, prometa i infrastruktura, zajedno s predstavnicima Hrvatskih cesta i Županijske uprave za ceste Koprivničko-križevačke županije te načelnikom Postaje prometne policije Koprivnica Damirom Jančijevom.

Djelovanje Zimske službe započinje 15. studenoga, dakle u utorak, a završava 31. ožujka naredne godine. Njena je zadaća održavanje cesta u zimskim uvjetima, odnosno osiguravanje prohodnosti prometnica i sigurnog odvijanja prometa.

Cesta se za vrijeme zimskih uvjeta, sukladno Pravilniku o održavanju javnih cesta, smatra prohodnom kada je radovima na uklanjanju snijega omogućeno prometovanje vozila uz upotrebu zimske opreme.

Izvor: PU koprivničko-križevačka.
Izvor: PU koprivničko-križevačka.

Koprivnička je prometna policija još jednom podsjetila vozače da propuštaju ralice i ostala vozila Zimske službe te da im omoguće nesmetano djelovanje. “Nemojte ni u kom slučaju pretjecati ralice. Ukoliko vozite iza ralice, držite veći razmak između vozila kako sipina kojom se cesta posipa ne bi završila na vašem vozilu. Kako zimi ralice guraju snijeg s cesta, nemojte parkirati vozilo na kolniku kako ne bi bilo oštećeno i kako bi se ceste mogle nesmetano očistiti”, poručuju iz Postaje prometne policije Koprivnica.

Također, odgovorne osobe tijela nadležnih za postupanje u zimskoj sezoni okupile su se danas na sastanku u Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj. Rukovoditelji Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa, Operativno-komunikacijskog centra policije i policijskih postaja PU koprivničko-križevačke, predstavnici Hrvatskih cesta, ŽUC-a, PZC Cestogradnje Koprivnica i Križevci, Ceste d.o.o. Bjelovar, GKP-a Komunalac i gradova Đurđevac, Koprivnica i Križevci upoznati su s planovima djelovanja Zimske službe s posebnim naglaskom na pravovremenu međusobnu komunikaciju i razmjenu informacija te žurne izlaske na intervencije.

Najavimo i kako će se redovna smotra vozila Zimske službe Grada Koprivnice održati u ponedjeljak ujutro, dan prije početka sezone djelovanja.

Izvor: PU koprivničko-križevačka.
Izvor: PU koprivničko-križevačka.
Izvor: PU koprivničko-križevačka.
Izvor: PU koprivničko-križevačka.
zatvori