Petak, 26. travnja 2024.

SLAVEN ISPAO IZ KUPA I ove godine Gradski vrt nepremostiva prepreka

Nogometaši Slaven Belupa ispali su iz Hrvatskog nogometnog kupa. Poraženi su na gostovanju kod Osijeka rezultatom 1:0. Gol odluke bio je djelo Peroševića u 80. minuti.

Baš kako je i najavio trener Slavena Željko Kopić, koprivnički prvoligaš istrčao je s istih 11 kao i u proteklim kolima. Logičan izbor nakon pobjede u Zagrebu nad Lokomotivom.

Prvu pravu priliku imao je Osijek u 12. minuti. Odlično je pucao Škorić s 20-ak metara, a još bolje obranio je Blažević, izvadivši loptu iz donjeg lijevog kuta. Nekoliko trenutaka kasnije svoj udarac oprobao je i Bouadla, ali nije bio opasan.

Prvih pola sata gledali smo igru uglavnom oko sredine terena. Slaven je igrao oprezno i nije dozvoljavao Osječanima da opasnije zaprijete golu Blaževića. Igrači trenera Kopića vrebali su priliku iz kontri i polukontri. Jedinu mrlju na taj dio ostavila je, najvjerojatnije zbog ozljede, zamjena Christensena već u 28. minuti.

Baš kako je i izgledalo na terenu, prvo poluvrijeme utakmice završilo je ništa-ništa. Bez golova i pravih šansi. Slaven je stajao u odličnom bloku, ali prema naprijed nije prijetio.

Ništa se nije promijenilo ni na početku drugog dijela. Farmaceuti su opreznom igrom pokušavali što duže održati ‘nulu’, a Osijek nije imao niti ideje niti moći opasnije zaprijetiti.

Do 80. minute nismo vidjeli ni jednu pravu priliku u drugom poluvremenu, i onda, iz prve prave, Osijek je poveo. Neshvatljivo je sam na sedam metara od gola ostao Perošević koji nije imao velikih problema s pospremanjem ubačaja s lijeve strane u gol.

U 87. minuti Purić je uputio centaršut koji je išao na glavu Katića. Stoper Slavena je pao na travnjak nakon što su se ruke domaćeg igrača našle na njegovim ramenima, ali je sudac ostao nijem.

Do kraja utakmice Slaven nije uspio doći do izjednačenja te je porazom 1:0 ispao iz hrvatskog kupa. Ponovno je koban bio Gradski vrt. Prošle godine u finalu protiv Dinama, ove u četvrtini finala protiv Osijeka.

1/4 HRVATSKOG KUPA: 
GRADSKI VRT – OSIJEK, 30.11.2016.

OSIJEK – SLAVEN BELUPO

OSIJEK – Malenica – Matas, Arsenić, Barać, Barišić – Lesjak, Pušić (od 62. Mioč), Lulić (od 62. Perošević) – Grgić, Škorić (od 81. Vojnović), Ejupi.

SLAVEN BELUPO – Blažević – Purić, Musa, Katić, Štiglec (od 83. Radić) – Bouadla, Burić, Christensen (od 28. Gregurina) – Savić (od 46. Aliti), Ivanovski, Heber

zatvori