Četvrtak, 25. travnja 2024.

SLAVEN PROTIV RIJEKE Blažević: I u polufinalu Kupa su došli kao bolji, pa su bili sretni sa samo tri komada

Nogometaši Slaven Belupa u nedjelju će na koprivničkom Gradskom stadionu igrati protiv Rijeke u sklopu 16. kola Prve hrvatske nogometne lige.

Farmaceuti su iskoristili reprezentativnu stanku kako bi se što bolje pripremili za završnicu jesenskog dijela prvenstva koja će biti sve, samo ne lagana. Prvi protivnik bit će im trenutni lider prvenstva – Rijeka koja ove sezone ne zna za poraz. Trener Slavena Željko Kopić optimizam temelji na dobroj formi svoje momčadi. Svladani su Novigrad u Kupu i Istra u prvenstvu, a protiv Osijeka se zbog viših sila nije ni moglo do bodova:

— Vjerujem da će biti svi preduvjeti za jednu pravu, kvalitetnu utakmicu. Vjerujem da ćemo se prezentirati na pravi način, da ćemo igrati dobar nogomet i da će nam to donijeti pozitivan rezultat. Naravno, nadam se da ćemo nastaviti naš pozitivan trend protiv Rijeke.

Što se tiče sastava, nekoliko je upitnih igrača. Kako kaže trener Kopić, iako su neki “načeti” vjerojatno će moći računati na sve igrače osim Pokrivača koji je već dulje vrijeme odsutan.

Veliku ulogu u nedjeljnoj utakmici, ukoliko Slaven želi do bodova, imat će golman Farmaceuta Goran Blažević:

— I prošle godine u polufinalu Kupa oni su došli u Koprivnicu kao kvalitetnija ekipa, s duplo više osvojenih bodova u prvenstvu pa su mogli biti sretni samo s tri komada. To je nogomet, ako ne budemo na razini moramo se bojati i trećeligaša.

Slaven Belupo trenutno je osmoplasirana momčad prvenstva s 14 osvojenih bodova. Mogu li Farmaceuti nanijeti prvi poraz Riječanima ove sezone vidjet ćemo nakon nedjeljne utakmice koja će se na koprivničkom Gradskom stadionu igrati s početkom u 17 sati.

zatvori