Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Tisuću koprivničkih osnovaca okupit će se na velikoj Školskoj olimpijadi

Društvo “Naša djeca” Koprivnica i ove godine organizira Školsku olimpijadu, najmasovniju dječju manifestaciju posvećenu obilježavanju Dana grada Koprivnice.

Školska olimpijada održat će se u petak, 18. studenoga u sportskoj dvorani Srednje škole, a očekuje se dolazak oko 1.000 učenika nižih razreda koprivničkih osnovnih škola i Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce. Oni će se tijekom cijelog dana natjecati u nizu sportskih disciplina.

Svečano otvorenje Olimpijade za učenike prvih i trećih razreda predviđeno je u 9 sati, a natjecanja u atletici, malom nogometu i graničaru trajat će do 11 sati kada slijedi uručenje medalja i pehara. U poslijepodnevnim satima natjecat će se učenici drugih i četvrtih razreda s tim da je svečani mimohod predviđen u 14, a podjela medalja u 16 sati. Tradicionalno, malim natjecateljima medalje i pehare uručivat će uspješni koprivnički sportaši.

— Iznimno smo ponosi na ovu tradicionalnu manifestaciju koja na bavljenje sportom potiče svu djecu, dakle i onu koja nisu uključena u rad sportskih klubova. Iz godine u godinu interes za sudjelovanje je sve veći, pa će nam se tako po prvi put pridružiti i neke područne škole. Posebna vrijednost Školske olimpijade je što pored gotovo tisuću učenika okuplja i stotinjak volontera koji s veseljem pomažu malim natjecateljima i koji svojim entuzijazmom omogućavaju održavanje ovako zahtjevnog događanja — ističe Jadranka Lakuš, predsjednica DND Koprivnica.

U sklopu Školske olimpijade nastupit će i folklorne i plesne grupe iz škola, s djecom će se družiti i medvjedić Lino, pa će to biti pravi festival dječjeg veselja i sportske radosti.

Suorganizatori Olimpijade su Zajednica sportskih udruga grada Koprivnice i Gimnazija Fran Galović te Srednja i Obrtnička škola Koprivnica uz podršku Podravke i pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice.

U priloženoj fotogaleriji prisjetite se kako je to izgledalo prošle godine.

zatvori