Četvrtak, 18. travnja 2024.

Čak 13 mladih vozačica i vozača isključeno iz prometa zbog alkohola

Policija je tijekom proteklog vikenda na cestama Podravine i Prigorja zabilježila samo dvije prometne nesreće i to bez ozlijeđenih osoba, ali i povećan broj sankcioniranih prometnih prekršaja.

Nesreće su se dogodile zbog oduzimanja prednosti prolaska i nedovoljne udaljenosti od ruba kolnika, a jednu je izazvao vozač pod utjecajem alkohola.

Sankcionirano je ukupno 149 prometnih prekršaja, od čega se 67 odnosilo na upravljanje pod utjecajem alkohola i 48 na nepropisnu ili neprilagođenu brzinu. Dvojica vozača su uhićena.

Alkoholni rekorder zatečen je u subotu kasno navečer u Virju: bio je to 26-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,25 promila, a k tome još je izazvao i prometnu nesreću pa je uhićen.

Ponovno su se “iskazali” i mladi vozači: usprkos apsolutnoj zabrani kombinacije alkohola i vožnje, iz prometa je isključeno 10 mladih vozača i tri mlade vozačice. Najviše je “napuhala” 23-godišnja vozačica zatečena u sitnim noćnim satima subote u Križevcima – 1,36 promila.

Najbrži je, pak, bio 21-godišnji izrazito neodgovoran vozač koji je u petak navečer u Bojnikovcu jurio čak 128 kilometara na sat, iako je brzina kretanja tamo ograničena na 50.

zatvori