Subota, 20. travnja 2024.

Pretjecao kolonu pa se sudario s automobilom koji je skretao na prilaz

Pretjecanje kolone vozila rijetko je kada pametno, ako zanemarimo činjenicu da je i zabranjeno. Potvrdilo se to još jednom jučer poslijepodne na Peteranskoj cesti u Koprivnici, doznajemo iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Oko 15:30, 24-godišnji vozač kretao se svojim Audijem A6 koprivničkih registracijskih oznaka Peteranskom cestom prema Peterancu. Izlaskom iz blagog zavoja naišao je na kolonu vozila koja je usporila zbog prometne situacije i krenuo ju pretjecati, bez da se uvjerio da to može sigurno učiniti.

U tom je trenutku jedno od vozila iz kolone, osobni automobil Opel Corsa koprivničkih registracija kojim je upravljao vozač rođen 1953. godine, započelo skretati ulijevo na kolni prilaz. Vozač Audija je potom, kako bi izbjegao sudar, naglo skrenuo ulijevo, ali nije uspio spriječiti kontakt i srednjim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio Corse. Nakon toga je udario u izdignuti betonski šaht koji se nalazi na travnatoj površini izvan kolnika, zarotirao se i zaustavio na zapadnom kolničkom traku Peteranske.

Sudionici nesreće nisu bili pod utjecajem alkohola, a srećom nitko nije bio ni ozlijeđen.

Vozaču Audija slijedi optužni prijedlog.

zatvori