Utorak, 23. travnja 2024.

Zašto je poništen natječaj za novog zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe

Umjesto da izaberu novog zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica i njegova zamjenika, članovi Upravnog vijeća odlučili su u petak poništiti natječaj.

To im je jedino preostalo nakon što su prošli svi propisani rokovi, pojasnio nam je predsjednik Upravnog vijeća Zoran Gošek:

Za takve odluke potrebno je sudjelovanje sva tri člana Upravnog vijeća. Bilo je dosta obaveza i izostanaka pa u roku tih 15 dana nismo uspjeli to obaviti. Znate da je bio Dan grada i dosta događanja. Možda smo natječajem odredili malo nespretan termin, no ni u čemu ne kasnimo i to ćemo obaviti.

Na upit je li istina da na mjestu najodgovornije osobe koprivničkih profesionalnih vatrogasaca žele Slavka Tucakovića, koji je upravo s tog mjesta otišao na posao glavnog vatrogasnog zapovjednika Hrvatske, Gošek je odgovorio:

Ne radi se ni o kakvim željama. Ja ni ne znam, prijave nismo otvarali… Nije stvar moje osobne želje nego će na natječaju proći najbolji kandidat kao što je to bilo i do sada.

Na poništeni natječaj pristigle su tri prijave za zapovjednika i dvije za njegova zamjenika. Odluka o poništenju natječaja bit će objavljena u petak, a potom slijedi i objava ponovljenog natječaja, naglasio je Gošek.

zatvori