Četvrtak, 18. travnja 2024.

Policija je za vikend alkotestirala više od 700 vozača, evo tko je najviše popio

Policija je tijekom proteklog vikenda, kao što je i najavila, pojačano nadzirala promet zbog proslave Martinja i tradicionalno povećanog broja alkoholiziranih vozača na cestama.

Od petka do subote na području nadležnosti naše Policijske uprave dogodile su se dvije prometne nesreće, ali srećom samo s materijalnom štetom. Uzrok objema bila je neprilagođena brzina, a zanimljivo je primijetiti da su obje uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola, od kojih je jedan bio mladi vozač.

Tijekom vikenda sankcionirana su 102 prometna prekršaja, što nije broj značajno veći od nekog prosjeka. Od toga se 41 prekršaj odnosio na alkohol i njih 6 na nepropisnu i/ili neprilagođenu brzinu.

Vrijedi spomenuti kako su policijski službenici u sklopu pojačanog nadzora alkotestirali čak 721 vozača: 693 vozača osobnih automobila, 10 biciklista, tri vozača teretnih i pet vozača ostalih vozila. Utvrđeno je kako je 40 vozača (35 u osobnim automobilima i 5 na biciklima) bilo pod utjecajem alkohola – najviše ih je imalo između 0,50 i 1,50 promila, ali devet ih je imalo i više. Jedan je vozač osobnog automobila odbio alkotest.

Posebno zabrinjava činjenica što je pet mladih vozača bilo pod utjecajem alkohola, a jedan je u organizmu imao više od 1,50 promila.

Jedan je vozač zadržan do otriježnjenja, a četvorica su uhićena. Protiv dvojice provedeni su žurni prekršajni postupci, a jedan je proslijeđen u bjelovarski zatvor.

Najpijaniji je bio 50-godišnji vozač osobnog automobila uhvaćen u petak poslijepodne u Đurđevcu: “napuhao” je 2,37 promila pa je uhićen te žurnim prekršajnim postupkom kažnjen sa 6.300 kuna i petomjesečnom zabranom upravljanja vozilima B-kategorije.

Od mladih vozača, najviše je “napuhao” 22-godišnjak zatečen u subotu kasno navečer u Sv. Petru Čvrstecu: 2,23 promila, zbog čega je uhićen.

zatvori