Srijeda, 27. ožujka 2024.

Plinski biznis našao strateškog partnera

Danas su u Koprivnici počeli pregovori oko strateškog partnerstva na području koprivničkog plinskog biznisa. Predsjednica Uprave Komunalca Maja Hleb, konzultanti i pravni savjetnici pregovaraju s njemačkim RWE-om, koji je na kraju pomno provedenog postupka ostao kao najbolji od 12 prvotno zainteresiranih ponuđača.

Predsjednica Uprave Komunalca Maja Hleb uvjerena je da će od strateškog partnerstva dugoročno svi imati koristi, osobito građani Koprivnice:

— Želimo da se poslovanje plinskog biznisa ojača, želimo se dalje razvijati i postati konkurentnijima na tržištu. Također se nadamo da će ovo strateško partnerstvo utjecati na sigurnost građana i da će imati nižu cijenu energenata.

Koprivnica ujedno traži i da sjedište plinskog poslovanja ostane ovdje, kaže Maja Hleb:

— Želimo da se poslovanje zadrži u Koprivnici, odnosno da se poslovanje u ovim djelatnostima i dalje odvija kroz ove naše tvrtke u kojima ćemo i dalje imati vlasništvo. To su Koprivnica plin i Koprivnica opskrba. Želja nam je da se širimo na druga područja, a ne samo steći određenu svotu novca i o tome više ne brinuti.

Neslužbeno doznajemo da je RWE spreman za ponuđenih 75% platiti pedesetak milijuna kuna. Koprivnička strana priželjkuje da pregovori završe do kraja godine, o čemu ovisi i konačna realizacija.

zatvori