Četvrtak, 18. travnja 2024.

Pogledajte izložbu radova nastalih iza zatvorskih rešetaka

Zanimljiva izložba otvara se večeras u Kulturno-kreativnom centru Pixel. Udruga Mamuze u goste dovodi zagrebačku udrugu Skribonauti koja u suradnji sa suvremenim umjetnicima i umjetnicama provodi umjetničke programe i radionice u devet hrvatskih zatvora i kaznionica.

Produkti tih radionica – tekstovi, stripovi, animirani filmovi i kratki dokumentarci – objedinjeni su u instalaciju koja propituje odnost zatvorenosti i slobode te umjetnosti kao alata socijalnog uključivanja. Tako ujedno formira i komunikacijski kanal između onih iznutra (u zatvorima i kaznionicama) s onima izvana (posjetiteljima izložbe) te širi javnu raspravu o važnosti i mogućnostima umjetničkog rada u ovome kontekstu.

Nakon predstavljanja instalacije, bit će prikazan i kratak dokumentarni film koji su Skribonauti snimili sa zatvorenicima, a sve je to na rasporedu večeras (3.11.) od 20 sati u KKC-u Pixel.


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

zatvori