Srijeda, 24. travnja 2024.

Obrtnički i gospodarski sajam u znaku inovacija i novih tehnologija

Sve je spremno za ovogodišnje izdanje Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije što se ovaj vikend 19. godinu za redom održava u Križevcima.

Nastup je najavilo više od 250 izlagača kojima je na raspolaganju 1.700 kvadrata sajamskog prostora, čime su organizatori više nego zadovoljni. Rekao je to Dravi.info direktor sajma Božo Barać dodavši:

— Mi smo izuzetno zadovoljni. Ove smo godine posebno dobro pripremili stručne skupove za poduzetnike, ali i za učenike kojima će dobro doći kao prilog procesu profesionalne orijentacije. S obzirom na to da su tema inovacije i nove tehnologije, stalni eksponati su vrlo atraktivni i mislimo da će biti dosta dobrih stvari za pogledati.

Organizatori su uvjereni da će se ove godine nastaviti trend povećanja broja posjetitelja iz protekle dvije godine. Vjeruju da će ove godine naš županijski sajam zabilježiti 10.000 posjetitelja:

— To je broj koji bi nas zadovoljio. Mislimo da ove godine imamo puno atraktivniji sajam nego proteklih godina i vjerujemo da će se nastaviti trend povećanja broja posjetitelja. To također znači i da će nam iduću manifestaciju biti puno lakše organizirati. Jer kad ima puno izlagača i puno posjetitelja, onda takva manifestacija ima smisla.

Partneri sajma su Brodsko-posavska županija i susjedna Slovenija, a izlagači dolaze još i iz Bosne i Hercegovine što znači da i ovogodišnji sajam ima međunarodni karakter. Pokrovitelj sajma je Ministarstvo gospodarstva, maloga i srednjeg poduzetništva i obrta, no organizatorima još nije stigla potvrda tko će otvoriti sajam.

Svečanost otvorenja najavljena je za sutra u 10 sati, a kao i dosad, posjetitelji će kupnjom ulaznica sudjelovati u nagradnoj igri.

zatvori