Srijeda, 17. travnja 2024.

IMAMO DOBITNIKE Evo tko je osvojio reflektirajući prsluk

Već smo dobrano zagazili u jesen, pomaknuli smo i satove, Sunčevog svjetla sve je manje, a noć završava sve kasnije i počinje sve ranije. Ušli smo, dakle, u hladnije i mračnije doba godine. To sa sobom nosi niz problema među kojima su najistaknutiji i naopasniji oni u prometu. Vidljivost je sve manja, osobito noću, a još kada se u priču upletu magle i kiše pa onda i snijeg, promet postaje uistinu nezgodan.

Naslov članka (za koji priznajemo da je navlakuša) odnosi se na to koliko su biciklisti noću uočljivi na cesti ako nisu opremljeni zakonom propisanom opremom – svjetlima i reflektirajućim prslukom. Vozači će znači o čemu govorimo: noću na podravskim cestama u naseljima i pogotovo izvan njih, nažalost, nije rijetka pojava naići na bicikliste koji su zbog tamne odjeće i manjka svjetala gotovo nevidljivi sve dok im ne dođete u neposrednu blizinu. Tada je ponekad već prekasno, što smo primjerice vidjeli krajem listopada na cesti između Koprivnice i Peteranca.

Kako biste bili uočljiviji, a samim time i sigurniji u prometu, Drava.info i Postaja prometne policije Koprivnica poklanjaju vam nekoliko reflektirajućih prsluka. Toplo preporučujemo da bez njih ne sjedate noću na bicikl.

Reflektirajuće prsluke osvojili su Jelena JagarPaula Gadanec-EvačićVlado MarkotaVerica BuhinjakAndreja Zvonar. Čestitamo!

zatvori