Srijeda, 27. ožujka 2024.

IMAMO DOBITNIKE Evo koga vodimo na Noć kazališta!

Koprivnička će publika ove subote u tradicionalnoj Noći kazališta u dvorani Domoljub moći pogledati dvije kazališne predstave: jednu za djecu i jednu za odrasle, a portal Drava.info poklanja vam ulaznice!

Po dvije ulaznice za predstavu “GRIMMIX” osvojile su Sanja PehnecSandra GašparićDavorka Košćak, a za predstavu “Nije bila peta, bila je deveta” po dvije ulaznice osvojile su Lucia Matas Valerija Kičinbaći. Čestitamo! Ulaznice možete podići tijekom subote u redakciji Radio Drave, Domžalska 3 (West centar, na katu).

Prva je na rasporedu predstava za djecu “GRIMMIX” Kerekesh teatra, od 11 sati. Riječ je o svojevrsnom “mixu” bajki braće Grimm: na istom mjestu okupljaju se Snjeguljica, Crvenkapica, Kraljević i Lovac, pa još i Vuk, Zla kraljica, Patuljci i Ogledalo! Ova jedinstvena predstava za djecu povezuje motive iz četiriju Grimmovih bajki – Snjeguljice, Crvenkapice, Trnoružice i Matovilke – i stvara petu u kojoj se omiljeni junaci slučajno susreću 200 godina kasnije i pokušavaju pronači način da se vrate u svoje bajke. Predstavu je režirao Ljubomir Kerekeš, što mu je bio prvi kazališni tekst za djecu i mlade, a glume Zoran Pribičević, Iskra Jirsak, Mirela Videk i Jan Kerekeš.

Izvor: kerekesh-teatar.hr
Izvor: kerekesh-teatar.hr

Navečer slijedi predstava za odrasle “Nije bila peta, bila je deveta” zagrebačkog Kazališta Komedija, od 19:30. Riječ je o humorističnoj predstavi koju “Komedija” premijerno postavlja prema tekstu suvremenog talijanskog dramatičara Alde Nicolaija, a to je ujedno i jedna od njegovih najuspješnijih komedija: dinamična ljubavna zavrzlama s ljubavnim trokutom i zločinom u središtu u kojoj do izražaja dolazi autorov smisao za crni humor, grotesku i brojne paradoksalne komične situacije. Predstavu je režirao Damir Mađarić, a glume Mila Elegović, Igor Mešin i Zlatko Ožbolt.

Izvor: komedija.hr
Izvor: komedija.hr

U popratnom programu, Likovna sekcija “Podravka 72” u predvorju Domoljuba postavit će prigodnu izložbu na temu kazališnih maski.

zatvori