Petak, 29. ožujka 2024.

IMAMO DOBITNICE Evo tko će upoznati Meritu Arslani i kući ponijeti njen roman

Književnica Merita Arslani u srijedu gostuje u Knjižnici i čitaonici ‘Fran Galović’. S koprivničkom će se publikom družiti od 18 sati u Čitaonici tiska, a Drava.info tom vam prigodom poklanja njezine romane ‘Probudi me kad prođe’ i ‘Pouzdan izvor’.

Po jedan primjerak romana “Probudi me kad prođe” osvojile su Tea Krušelj Nevenka Pintar, a romana “Pouzdan izvor” Sara ZovkoDragica Ružić. Čestitamo!

U književnom svijetu Merita je prvi puta prepoznata po svom debitantskom romanu „Anđeli će samo zaspati“ za koji je dobila Nagradu Kiklop za debitanstsku knjigu godine. Nakon tog naslova objavljuje još dva – “Probudi me kad prođe” i “Pouzdan izvor” koji su isto jako dobro prihvaćeni kod publike, ali i književne javnosti. Prva dva romana autorice možemo okarakterizirati kao psihološke drame o međuljudskim odnosima, dok je posljednji kriminalistički roman. U sva tri romana autorica piše stilom koji tjera na čitanje, a radnja ne dopušta da se knjiga ispusti iz ruku.

Merita Arslani rođena je 1974. godine u Zadru, a nekoliko godina je živjela i radila u Londonu, gdje je završila studij novinarstva na London School of Journalism. Po povratku iz Velike Britanije počinje raditi kao novinarka Slobodne Dalmacije, a potom na Gradskoj televiziji Zadar, gdje uređuje informativni program i pokreće emisiju o kulturi „Suglasja“. Prelaskom u Zagreb 2003. godine počinje raditi u Jutarnjem listu, gdje piše o različitim temama, radi intervjue i piše reportaže iz cijelog svijeta.

 

zatvori