Subota, 20. travnja 2024.

MODES na mala vrata ušao u Županijsku skupštinu – Milica Todorović ponovno promijenila stranku

Članica Skupštine Koprivničko-križevačke županije Milica Todorović ponovno je promijenila politički tim: prihvatila je poziv da pristupi MODES-u.

Tako je Moderna Demokratska Snaga, premda još nije formalizirala svoje djelovanje u Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji, postala dio političkog sustava koji predstavlja građane i donosi odluke važne za žitelje Podravine i Prigorja.

U izjavi za Dravu.info vijećnica Todorović je rekla da je odluku donijela nakon što je HSP dr. Ante Starčević u Koprivnici raspušten, a članstvo prepušteno samo sebi. Stoga je prihvatila poziv i pridružila se stranci koju su osnovali ljudi poput nje ponikli u pravaškim redovima:

— Imam povjerenja u njih. Smatram da će se raditi pošteno, bez da se na prvo mjesto stavljaju vlastiti interesi. Vjerujem da će biti zastupljene sve, a ne samo jedna ili dvije regije. Mi Podravci smo zakinuti, kako god da se uzme, i toga mi je već pomalo dosta. Željela bih da i naša Podravina pomalo iskoči. Ja tu cijeli svoj život živim i tu ću ostati i jako mi je bitno kako se gleda na nas Podravce — izjavila je za Dravu.info.

Uz Milicu Todorović, MODES-u se pridružio i Branimir Begović. Kao istaknuti pravaš, ističe da je MODES predvodnik moderne hrvatske desnice koji će nakon lokalnih izbora imati važnu ulogu i u gradu Koprivnici te u Koprivničko-križevačkoj županiji:

Branimir Begović. Foto: MODES.
Branimir Begović. Foto: MODES.

— MODES – Moderna Demokratska Snaga prije svega je stranka modernog pravaštva. Između ostalog i pravaštva 21. stoljeća u čijem bi fokusu trebao biti čovjek. Inzistirat ćemo na temama za koje smatramo da su značajne za očuvanje nacionalnih interesa. Prije svega to je demografska obnova: uskoro ćemo izaći s projektom Hrvatski stambeni fond. Apsolutno ćemo inzistirati na zaštiti nacionalnih interesa odnosno izradi nove strategije nacionalne sigurnosti, potom i Zakona o Hrvatskoj narodnoj banci. Zalažemo se za ukidanje valutne klauzule. Kad je pak poljoprivreda u pitanju, borit ćemo se protiv takozvane agromafije. Želimo i očuvanje tvrtki od nacionalnog značaja iz čijeg poslovanja treba odmaknuti utjedaj politike — najavio je Begović.

Za podsjetiti je da je Milica Todorović mandat u Županijskoj skupštini ostvarila kao članica HSLS-a. Potom je prešla u HSP dr. Ante Starčević i sada u MODES. No naknadu za rad, koju stranke dobivaju iz županijskog proračuna po broju članova Skupštine, i dalje dobiva HSLS.

zatvori