Srijeda, 27. ožujka 2024.

Koprivnička bajka poprima konačan oblik, otkrivamo tko će nastupati

Pripreme za Koprivničku bajku, koja u gradskom parku počinje 15. prosinca, u punom su jeku. Popis izvođača koji će nas zabavljati za vrijeme blagdana samo što nije zaključen, a sljedeći ponedjeljak počinje uređivanje parka koji će do početka manifestacije poprimiti bajkovit ugođaj.

Grad je prošlog tjedna raspisao i javni poziv za dodjelu na korištenje drvenih kućica za pružanje ugostiteljskih i trgovačkih usluga za vrijeme održavanja Koprivničke bajke. Ugostiteljima i obrtnicima bit će na raspolaganju deset kućica koje će od Grada, u suradnji s gradskom Turističkom zajednicom, dobiti besplatno.

Broj ugostitelja i trgovaca koji bi željeli sudjelovati u Koprivničkoj bajci već sada premašuje broj drvenih kućica s kojima Grad raspolaže, rekao je Dravi.info pročelnik za društvene djelatnosti i europske poslove Darko Ledinski te pojasnio po kojim će kriterijima one biti dodijeljene:

— Ono što svakako želimo i što će biti kriterij po kojem ćemo dodjeljivati kućice je “proizvedeno u Koprivnici, Podravini ili Hrvatskoj”. Sve ono što ne ispunjava taj kriterij ne može ući u Koprivničku bajku. Ono što također želimo je da dobijemo raznovrsnost ponude kako bi Koprivnička bajka imala sve ono što građani ovog grada, njihovi gosti i prijatelji žele konzumirati, kupiti i vidjeti u nečemu što zajedno gradimo, a zove se Koprivnička bajka.

Konkretnije, po dvije kućice dobit će ugostitelji, prodavači tradicionalnih i prigodnih proizvoda te nakita, a po jednu prodavači slastičarskih i ostalih prigodnih proizvoda.

Obrazac za prijavu može se preuzeti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti i europske poslove ili na internetskim stranicama Grada, a mora se ispuniti i predati u spomenuti odjel najkasnije do ponedjeljka 5. prosinca u 15 sati.

Veliko zanimanje za nastup na Koprivničkoj bajci pokazali su i koprivnički vrtićarci, školarci i župljani te profesionalni izvođači, kaže Ledinski:

— Ovaj tjedan završavamo zadnje pripreme. Svi dani i sadržaji su popunjeni i odaziv djece i takozvanih profesionalnih izvođača je takav da imamo više izvođača nego što imamo dana. Tako da možemo reći da će program i sadržaj biti više nego bogat.

Na Koprivničkoj bajci nastupit će, između ostalih, DJ Loci, Ricardo Luque i prijatelji, Tri Fir, Delirij, komorni zbor iz mađarskog Letenya, Cice, Zgubidani, zbor veleopćine Filež iz austrijskog Nikitscha, Folklorni ansambl Koprivnica, pobjednici Festivala 50+, Vertigo, Soul sisters, Django Jet, Lucille…

Podsjetimo još da će nas u Koprivničku bajku u četvrtak, 15. prosinca uvesti Barbara Othman i Marko Škugor. Prije samog otvorenja, u 17 sati će se sa Zrinskog trga pustiti lampioni s lijepim željama.

Mališani će pak najviše uživati u paviljonu koji će za to vrijeme biti pretvoren u dvorac Djeda Mraza i u kojem će se svakodnevno održavati radionice koje će voditi stručni animatori.

zatvori