Utorak, 16. travnja 2024.

KOPRIVNICA U BLAGDANSKOM RUHU Ove godine ‘bajkovito’ svjetlo u gradskom parku

Počelo je postavljanje blagdanske dekoracije po Koprivnici. Svoje prve ukrase dobio je glavni gradski trg, a uz njega će se ove godine lampicama ukrasiti i koprivnički park.

Na Zrinskom trgu svijetlit će dva niza LED lampica koje su postavljene između stupova javne rasvjete s obje strane trga, a krasit će ga i dvije božićne jelke visoke oko osam metara – jedna u cvjetnjaku ispred Gradske vijećnice, a druga na sredini trga.

Kao i proteklih godina na samoj fontani bit će postavljen adventski vijenac, a ukrašeni će biti i rotori na Križevačkoj, Basaričekovoj, Bjelovarskoj, na raskrižju Ulice Miroslava Krleže i Ulice doktora Željka Selingera te rotor u Miklinovcu.

Blagdansko uređenje grada ove će godine biti nešto opsežnije nego dosad zbog najavljene Koprivničke bajke.

— Ono što je novo ove godine je da to će biti posebno ukrašen gradski park i to u sklopu Koprivničke bajke. Park će se osvijetliti profesionalnim reflektorima i raznim instalacijama, posebno uređena bit će pozornica za koncerte, a osvijetljene će biti i kućice u kojima će biti smješteni ugostitelji i obrtnici. Paviljon će se pretvoriti u dvorac Djeda Mraza, a bit će osvijetljena i fontana u parku. Uglavnom, park ćemo urediti različitim dekorativnim osvjetljenjima — rekla nam je viša stručna suradnica za informiranje i odnose s javnošću Grada Koprivnice Ivana Ledinski Cvetković.

Grad će u blagdanskom ruhu zasvijetliti do Nikolinja, dok će koprivnički park svoju bajku početi živjeti 15. prosinca. Za božićno-novogodišnji ugođaj u Gradskoj su upravi osigurali 125 tisuća kuna s PDV-om.

zatvori