Četvrtak, 25. travnja 2024.

KC LIGA Kreće nova sezona amaterske mininogometne lige, ima i novosti

KC liga, mininogometno natjecanje koprivničkih rekreativaca i rekreativki, ove subote započet će sa svojom osmom sezonom. Medijski pokrovitelji ovog atraktivnog natjecanja su Radio Drava i informativni portal Drava.info.

Povodom novih uzbuđenja na KC ligi održana je i press konferencija organizatora, Koprivničke udruge za rekreativni sport. Najveće ovosezonske novosti i promjene najavio nam je predsjednik udruge Tomislav Zalar:

Slušajući bilo ekipa i publike KC lige, odlučili smo smanjiti broj momčadi na 12. Smatramo taj broj optimalnim. Također, neće biti ispadanja, a hoćemo li to mijenjati vidjet ćemo u dogledno vrijeme. Imat ćemo i žensku ligu, za sada je pet ekipa, a nadamo se da ćemo dobiti i šestu. Posebno nas veseli jedna nova liga. Ime joj je ‘Liga bez briga’ u kojoj će sudjelovati ekipa Grada Koprivnice, ekipa Komunalca, ekipa Odvjetnika, ekipa HEP-a i ekipa Profesora. Vjerujemo da će ta liga biti izuzetno zanimljiva, ali i da će se idućih godina i širiti.

U muškoj konkurenciji nastupit će Active Commerce, Caffe bar Golf, Bimbo, Udruga za mali nogomet Koprivnica, Klikaj.hr, Caffe bar 048/UŠRPS, NK Romantičari, Sedma sila, Protim/Mavik, Petgrad/OPG Radiček, Inducta ++ i KKC Pixel.

U ženskoj konkurenciji nastupit će ŽNK Podravske Sesvete 1, ŽNK Podravske Sesvete 2, ŽNK Koprivnica 1, ŽNK Koprivnica 2 i ŽNE Drnje, a šesta ekipa trebala bi biti Li-La.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

Koji će to sadržaj dodatno obogatiti KC ligu rekao nam je jedan od organizatora Goran Čičin-Mašansker:

Imat ćemo i revijalni program vrtićke djece. Predškolci koji pohađaju Malu športsku školu i tamo treniraju nogomet dobit će priliku pokazati što oni tamo uče. Na taj način želimo privući što više gledatelja da vide što mogu oni najmlađi, što mogu oni najstariji, što žene, što muškarci.

Također, organizatori su spomenuli da rade sve što je u njihovoj moći da na ljeto iduće godine na novi teren s umjetnom travom na koprivničkom Gradskom stadionu vrate popularnu Ljetnu ligu koja je u prošlosti privlačila velik broj nogometnih zaljubljenika.

Ipak, prije svega, od subote u sportskoj dvorani Srednje škole ponovno možemo uživati u majstorijama Marija Dodika, Zorana Ogrizovića, Krešimira Škvorca, Valentina Knapića, Stanka Kokše, Zdravka Međimorca i mnogih drugih poznatih koprivničkih nogometnih imena.

zatvori