Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Ne propustite izložbu o arhitektu Slavku Löwyju povodom 20. obljetnice njegove smrti

Izložba o arhitektu Slavku Löwyju i Koprivnici, iz donacije Maje Levan Löwy, bit će otvorena na Dan grada Koprivnice (petak, 4. studenoga) u 19 sati u Galeriji Koprivnica.

Muzejska izložba “Arhitekt Slavko Löwy i Koprivnica / Donacija Maje Levan Löwy” građom iz fundusa Muzeja grada Koprivnice, novoprispjelom donacijom iz obiteljske ostavštine Slavka Löwya, Državnog arhiva u Varaždinu i Arhivskog sabirnog centra u Koprivnici primarno će prikazati i dokumentirati životopis i projekte Slavka Löwya u rodnoj Koprivnici – preuređenje Sinagoge, spomeničku baštinu na Židovskom groblju (spomenik poginulim Židovima u I. i II. svjetskom ratu, obiteljsku grobnicu Löwy i grobljanski zid), Dom šumskog gospodarstva “Crna Gora” i projekt obiteljske kuće “Švarc”.

Izložba je realizirana sredstvima Ministarstva kulture RH, Židovske općine Koprivnica i Državnog arhiva u Varaždinu, u povodu 20. godišnjice smrti Slavka Löwya.


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

zatvori