Četvrtak, 18. travnja 2024.

ŽENE U AKCIJI Humanitarnim koncertom pomažu obitelji Prispilović

Udruge žena s područja cijele naše županije udružile su snage i pokrenule humanitarnu akciju kojom žele pomoći Saneli Prispilović iz Cvetkovca.

Kako bi joj pokušale olakšati teške dane, podravsko-prigorske žene skupljaju novčana sredstva, a početkom prosinca organizirat će u dvorani Domoljub humanitarni koncert, rekla nam je predsjednica Udruge žena Vinica i koordinatorica humanitarne akcije Slavica Stančec: — U programu će sudjelovati pjevači i udruge žena. Imamo naznake da bi na koncert mogao doći i netko s estrade. Cijena ulaznica bit će 25 kuna, a dio udruga će se uključiti u akciju i prodajom kolača ispred dvorane. S ponosom mogu reći da smo dvoranu dobili besplatno, da nam je Pučko otvoreno učilište izašlo u susret i da su suorganizatori našeg programa.

Provizije od transakcija odrekla se Podravska banka, a Hrvatsko društvo skladatelja odreklo se svih provizija i naknada za izvođenje glazbenih djela na koncertu. Svi izvođači, ponosno dodaje koordinatorica Stančec, doći će u vlastitom trošku.

Ovo je peta u nizu akcija koju organiziraju društva žena iz naše županije i u njoj, kao ni u prethodnih četiri, nema ni kune troška, kaže Stančec: — Sva novčana sredstva, na bilo koji način darovana, ili se stavljaju u zapisnik ili u potpisnu listu svakog od donatora i uplaćuju se na žiro račun. Sa žiro računa, također uz zapisnik, predaju se Saneli Prispilović. Dogovorit ćemo s njom i u daljnjim akcijama, ovisno o visini prikupljenih sredstava, hoće li se sa žiro računa uplatiti za nešto što je potrebito obitelji Prispilović pa da ne moraju biti direktno donirana novčana sredstva.

Ako se želite priključiti udrugama žena i pomoći obitelji Prispilović to možete napraviti uplatom na broj žiro računa u Podravskoj banci IBAN HR7823860021552002164 ili doći na humanitarni koncert 6. prosinca u dvoranu Domoljub.

zatvori