Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Podravsko-prigorska hitna služba novim vozilima brže i sigurnije do pacijenata

Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije od danas ima dva nova vozila hitne pomoći.

U Zavodu je u tijeku opremanje vozilima i opremom kako bi služba pružala vrhunsku uslugu građanima. – Ovom nabavom je vozni park Zavoda povećan na 10 vozila. Dva ćemo rashodovati. Osigurali smo vozila za sve ispostave i središnjicu tako da ćemo osigurati što brži i sigurniji prijevoz pacijenata, što nam je u konačnici i krajnji cilj – rekla je ravnateljica Mirjana Hanžeković te pojasnila da im je cijena visoka zbog skupe medicinske opreme.

– U vozilima smo osigurali najsuvremeniju opremu. Vozila maksimalno zadovoljavaju sve standarde medicinske opreme što omogućava hitniji i brži prijevoz pacijenata – dodala je.

Vozila su vrijedna milijun i 38.500 kuna, a novac za kupnju je iz decentraliziranih sredstava u svom proračunu osigurala Koprivničko-križevačka županija. Stoga je ključeve vozila simbolično predao župan Darko Koren. Tom je prigodom izrazio zadovoljstvo i djelovanjem ovdašnje hitne, ali i planovima za budućnost jer će već početkom iduće godine sanitetski prijevoz iz Doma zdravlja biti integriran u Zavod za hitnu medicinu.

– To će svakako s organizacijskog aspekta poboljšati dostupnost ali i sveukupnu organizaciju cijele službe hitne medicinske pomoći – rekao je Koren.

Župan Koren je svjestan i primjedbi o dostupnosti hitne koje stižu s đurđevačkog područja naše županije. Smatra da je riječ o političkom djelovanju tamošnjih političkih prvaka, koje nema veze sa stvarnim stanjem dostupnosti hitne tamošnjim građanima:

– Na sve to ipak gledam kroz političku prizmu. Smatram da je dostupnost zdravstvene zaštite na tom području adekvatna. A integracijom saniteta bit će i poboljšana. Stoga mislim da nema bojazni niti potrebe za bilo kakvim političkim aktivnostima u tom smislu – pojašnjava Koren.

Recimo i da je osim integracije službe sanitetskog prijevoza, za iduću godinu planirana nabavka još jednog opremljenog vozila hitne medicinske pomoći, ali i obnova voznog parka sanitetskog prijevoza.

Za to je u prijedlogu županijskog proračuna za iduću godinu osigurana stavka od 1.040.000 kuna, što i ne čudi jer u Nemčićevoj smatraju da je nabavka medicinske opreme stalan proces koji nikad ne staje.

zatvori