Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Pjesma, ples i razne delicije u čast kraljici voća

U Starigradu su u subotu, 5. studenog održani 14. Dani jabuka u organizaciji Društva žena Kamengrad i tamošnjeg Mjesnog odbora.

Brojnim prisutnima uzvanicima i gostima su se obratili predsjednica Društva žena Kamengrad, Đurđica Lazar, predsjednica Mjesnog odbora Starigrad Snježana Veličan, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić i tajnik Udruge Šegrtsko srce Obrtničke škole Koprivnica Dario Jembrek.

Odlična organizacija i humanitarni ton ovih Dana jabuka dala su posebnu notu cijeloj toj proslavi, kako rođendana Grada Koprivnice tako i Dana Mjesnog odbora Starigrad, čijim zaštitnikom je prije 14 godina proglašen sveti Emerik.

Prisutni su imali prilike uživati u delicijama od jabuka koje su pripremile članice Društva žena Kamengrad te jelovniku koji je pripremio renomirani Podravkin gastro tim na čelu s Darkom Sedlanićem i Draženom Đuriševićem. Na licu mjesta mogli su i svjedočiti postupku flambiranja jela te degustirati tjesteninu s grožđicama, đumbirom i kurkumom što je ove Dane jabuka zaista učinilo posebnim.

Osim toga, Društvo žena Kamengrad postalo je članicom velike šegrtske obitelji Obrtničke škole Koprivnica.

Po prvi puta i Obrtnička škola je bila partner manifestacije Dani jabuka, a njezini kuhari  su pripremili hladna predjela za goste. Prepoznajući potrebu pomaganja djeci slabijeg socijalnog statusa Društvo žena izvršilo je prvotnu uplatu udruzi Šegrtsko srce u iznosu od 620 kuna, dok se donacije još uvijek prikupljaju, te su pozvana i ostala društva i pojedinci da svojim donacijama pomognu djeci da jednostavnije i ravnopravnije završe svoje srednjoškolsko obrazovanje.

Međutim, ni tu nije kraj humanitarnosti ovoga društva jer se prikupljaju donacije i za nesretnu obitelj Prispilović.

Prema riječima predsjednice Društva Đurđice Lazar članice društva izrazile su zadovoljstvo organizacijom, zahvaljuju svim partnerima i sponzorima te još jednom pozivaju sve da se uključe u humanitarnu akciju prikupljana donacija za Šegrtsko srce Obrtničke škole Koprivnica.

Dan jabuka održan je pod generalnim pokroviteljstvom Grada Koprivnice i Podravke te zahvaljujući brojnim sponzorima.

zatvori