Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO Nemčići nastupili na Interliberu

Učenike 2.a razreda Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski” i učiteljicu Suzanu Hergotić razveselila je jedinstvena pozivnica njima posebno drage književnice Nade Zidar Bogadi. Povod je bila promocija 2. izdanja autoričine zbirke pjesama “Plavi san” na Interliberu.

Već u 1. razredu učenici se upoznaju s istoimenom zbirkom pjesama kroz razredni projekt “Čitam/o naglas”. Osobitu važnost čitanja i pripovijedanja vezano za djetetov kognitivni, emocionalni i socijalni razvoj podržavaju i roditelji koji se izravno uključuju u sam razredni projekt kako u 1. tako i u 2. razredu. Pozivnica je razveselila i obradovala učenike recitatorsko-dramske grupe koji vole poeziju, a naročito stihove Nade Zidar Bogadi. Za vrijeme satova recitorsko-dramske grupe vježbali su krasnosloviti pjesme uz vođenje učiteljice Suzane Hergotić i tako se pripremali.

Veliko uzbuđenje bilo je 9.studenog kada sudjeluju u interaktivnom programu s publikom prilikom predstavljanja i promocije 2. izdanja zbirke pjesama “Plavi san” Nade Zidar Bogadi. Posebno veselje bio je trenutak upoznavanja sa književnicom. Ljubav prema njezinim pjesmama pokazali su javnim nastupom-krasnoslovivši pjesme iz zbirke pjesama zajedno s djecom osnovnoškolcima iz Zagreba.

Na radost učenika, autorica Nada Zidar Bogadi darovala je djecu zbirkom pjesama “Plavi san”. Učenici 2.a razrednog odjela recitatorsko-dramske grupe pripremili su iznenađenje za književnicu poklonivši joj dvije slike, ilustracije nekih od motiva iz pjesama, a koje su sami oslikali.

Bio je to veličanstven trenutak za djecu, učiteljicu i našu pripravnicu Luciu Matas koja se pridružila razrednim aktivnostima i bila pratiteljica učenika u Zagrebu. Bez podrške roditelja koji su pozitivan primjer djeci ne bi u tolikoj mjeri bile ostvarive planirane aktivnosti, ciljevi odnosno ishodi.

Tako se stvaraju nove prilike za međusobno upoznavanje, maštanje, otkrivanje novih doživljaja i drugačijeg primanja teksta odnosno pjesme. Djeca su se oprostila s književnicom i pozivnicom za sljedeći susret u našoj školi.

zatvori