Četvrtak, 18. travnja 2024.

Na drugoligaškoj utakmici potegnuo – elektrošoker!

Napetosti između navijača nogometnih klubova koji se natječu u županijskim ligama nisu novost, ali da netko u gužvi potegne elektrošoker uistinu je izniman događaj.

Upravo se to dogodilo 8. listopada ove godine na drugoligaškoj nogometnoj utakmici u Ferdinandovcu gdje je gostovao koprivnički Miklinovec. Bio je to derbi tada prvo- i drugoplasirane momčadi. Policijski službenici Policijske postaje Đurđevac dovršili su kriminalističko istraživanje incidenta i utvrdili što se dogodilo te tko je za to odgovoran.

Oko 17:10, dakle tijekom drugog poluvremena (utakmica je počela u 16 sati), navijači Miklinovca rođeni 1987. i 1991. godine zapalili su svaki po jedno pirotehničko sredstvo, odnosno baklju. Jednu su bacili u prostor između zaštitne ograde i sportskog terena. Nakon toga, gostujući navijač rođen 1994. godine preskočio je zaštitnu ogradu i ušao na teren. Protiv njih je podnesen optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Koprivnici zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima.

Potom su se domaći navijači (r. 1964., 1981., 1989. i dvojica 1995.) verbalno i fizički sukobili s trojicom gostujućih navijača (1979., 1989. i 1991. godišta). Od muškarca rođenog 1995. oduzet je upotrijebljeni elektrošoker, a daljni sukob spriječili su pripadnici redarske službe organizatora.

Protiv sudionika je podnesen optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Koprivnici zbog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a protiv domaćeg navijača rođenog 1995. koji je upotrijebio elektrošoker iz Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima.

Recimo i da je Ferdinandovac pobijedio s 2:1.

zatvori