Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Farmaceuti poraženi iz sumnjivog jedanaesterca

Nogometaši Slaven Belupa poraženi su u 15. kolu Prve hrvatske nogometne lige na gostovanju u Osijeku rezultatom 0:1.

Trener Farmaceuta Željko Kopić na travnjak izveo je istu jedanaestoricu kao i prošlog tjedna protiv Istre u nadi da se ni rezultat neće u odnosu na prošli tjedan promijeniti.

U prvom poluvremenu gledali smo izjednačenu igru u kojoj je Osijek imao više loptu u nogama, ali ne i više konkretnih prilika. U prvih deset minuta domaćin je imao dvije dobre prilike ali nije uspio savladati golmana Blaževića.

Nakon uvodnog pritiska Osječana oslobodio se i Slaven. Najbolju šansu Farmaceuta vidjeli smo u 40. minuti ali je Ivanovski bio neprecizan.

Ključan trenutak utakmice dogodio se minutu prije kraja prvog poluvremena. Sudac Bruno Marić dosudio je jedanaesterac nakon duela Arsenića i Muse. Blago rečeno – stroga odluka. Pogodak je postigao Perošević iako je Blažević “pročitao stranu”.

U drugom dijelu Slaven je nekoliko puta bio blizu izjednačenja. U 54. minuti Heber je bio u mat-situaciji, ali nije dobro reagirao. U 67. minuti dobro je pucao i Aliti, ali preko gola. Desetak minuta prije kraja susreta još su jednu veliku priliku propustili Farmaceuti. Pucao je Christensen iz odlične situacije, ali preko vratnice.

Napadao je koprivnički prvoligaš do kraja susreta, ali nije uspio doći do izjednačenja. Još jedna utakmica koju je sudio Bruno Marić, a da će se više pričati o njemu nego o samoj igri.

Igračima trenera Željka Kopića slijedi reprezentativna pauza nakon koje će na koprivničkom Gradskom stadionu ugostiti Rijeku. Slaven je trenutno sedmoplasirana momčad prvenstva s četrnaest osvojenih bodova.

 

zatvori