Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Odgajateljice iz ‘Vrapčića’ predstavile svoj rad i iskustva na radionici ‘Rahamim’

Odgajateljice iz Dječjeg vrtića ‘Vrapčić’ iz Drnja vikend su provele na Kaptolu gdje su sudjelovale na dvodnevnom stručnom skupu čija je tema bila ‘Komunikacija i milosrđe’.

Radionicom pod nazivom Rahamim (u prijevodu s hebrejskog iskreno milosrđe) predstavile su svoj rad i djelovanje u sklopu ovogodišnje Jesenske katehetske škole. — Sudionici škole povećali su svoje kompetencije kroz deset radionica voditelja iz cijele Hrvatske — rekla je Snježana Tišljarić, ravnateljica vrtića i voditeljica radionice “Rahamim” koju je pripremila zajedno s vrtićkim timom.

— Kako svake godine nastojimo temu prikazati na različite načine, nakon prošlogodišnjeg dramskog prikaza ove smo godine sudionicima uvodno približili milosrđe kroz plesnu koreografiju “Blagoslovljeni i milosrdni”, na himnu Svjetskog dana mladih u Krakowu 2016., koju je postavila odgojiteljica Jelena Matijaško i tradicijskim odjećama nacionalnih pripadnosti različitih krajeva svijeta, svjedočanstvo volontiranja na Botovskom mostu prilikom izbjegličkog vala, ali i kroz komunikaciju s vrtićima od Rusije do Kanade — pojasnila je ravnateljica Tišljarić. — Naravno da uvijek uz nas dolaze i vanjski suradnici, a to je ove godine bio g. Damir Vujnovac, maratonac iz Sahare koji je govorio o svom aktualnom projektu “Dječji glas iz Sahare”.

Ustupila Diana Šarek.
Ustupila Diana Šarek.

Ravnateljica Tišljarić istakla je i kako ih posebno raduje to što su im se ove godine kao vanjski suradnici i pomagači pridružili i učenici Obrtničke škole Koprivnica koji se školuju za zanimanje kuhara te su za ovu prigodu uz svoje profesore pripremili tradicijska jela koja su predstavila jelovnike zemalja od Meksika do Izraela. Odgajateljica Antonija Novak na poseban ih je način oblikovala poput kontinenata na globusu i nazvala djelo “Od Kine do Podravine”.

O “Govoru ljubavi” izlagala je prof. dr. sc. Vladimira Velički, a o temi “Milosrđe kao temeljno polazište u odgoju djece” prof. dr. sc. Blaženka s. Valentina Mandarić.

Sudionike je kroz radionicu književnom poezijom i meditacijom vodila odgajateljica Diana Šarek u ulozi moderatorice.

Ustupila Diana Šarek.
Ustupila Diana Šarek.
zatvori