Petak, 19. travnja 2024.

Osim ravnateljice, ostavku u ‘Tratinčici’ podnijela je i predsjednica Upravnog vijeća Biserka Sitar

Natječaj za izbor ravnatelja Dječjeg vrtića Tratinčica otvoren je do 19. studenoga. Uvažavajući činjenicu da u konkurenciju ulaze i prijave koje tog datuma budu predane pošti, Upravno vijeće će se okupiti potom – između 22. i 25. Zadatak je, naravno, među pristiglim prijavama izabrati najbolju.

Rekao je to Dravi.info pročelnik za društvene djelatnosti i europske poslove Darko Ledinski pojasnivši kako dalje teče procedura izabora ravnatelja: — Nakon toga će gradonačelnik grada Koprivnice po prijedlogu Upravnog vijeća predložiti izbor ravnatelja, odnosno ravnateljice Dječjeg vrtića Tratinčica.

No, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić morat će prije izbora ravnatelja donijeti još jednu važnu odluku. Naime, predstavnica osnivača, dakle Grada Koprivnice u Upravnom vijeću vrtića Tratinčica Biserka Sitar zatražila je da ju se razriješi s funkcije članice i predsjednice Upravnog vijeća.

— Grad će, naravno, kako bi svi postupci bili legitimni, s obzirom na ove rokove o kojima sam izvijestio najkasnije do završetka natječaja imenovati svog predstavnika u Upravnom vijeću Dječjeg vrtića Tratinčica kako bi radilo u punom sastavu i kako bi sve odluke bile donošene na pravovaljani način. Gradonačelnik imenuje predstavnika i naravno da će se kao i u svim sličnim situacijama konzultirati sa svima onima koji trebaju sudjelovati u tom procesu, a tu mislim na stručne službe i sve nas koji smo dio tog sustava — pojasnio je Ledinski.

Tko je potencijalna nova ravnateljica gradskog vrtića Tratinčica pročelnik Ledinski nije nam rekao jer, kaže, ne želi špekulirati o imenima. No izrazio je uvjerenje da će to sigurno biti vrlo kvalitetna, stručna i motivirana osoba jer takvi, kaže, moraju voditi gradske ustanove, osobito one koje skrbe o najmlađima.

zatvori