Četvrtak, 25. travnja 2024.

Darko Koren ne odustaje od namjere da se ponovno kandidira za župana, s HSS-om ili bez njega

Iako je formalno još uvijek u HSS-u, podravsko-prigorski župan i dosadašnji predsjednik županijskog HSS-a Darko Koren svjestan je da to neće biti još dugo.

Naime, u subotu će biti održana izvanredna izborna skupština na županijskom nivou, koju je sazvao ovlaštenik i jedini kandidat za predsjednika Mladen Mađer.

— Čitam iz medija, a i znam da će se tu izabrati novi predsjednik županijske organizacije. To jasno ukazuje na to da se na mene u stranci više ne računa i da sam ja s tom subotom zapravo eliminiran. Ja to ne želim, ali očekujem da će me uskoro i formalno izbaciti iz stranke. I imam neke informacije… navodno je kandidat koji pretendira u subotu postati predsjednik izjavio da se na prvoj idućoj sjednici Predsjedništva stranke planira moje isključenje — rekao je župan na današnjoj kavi s novinarima.

Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr

Koren kaže da ga se u stranci kažnjava zbog takozvanog verbalnog delikta jer je javno izražavao svoje mišljenje koje je bilo suprotno aktualnom čelništvu stranke. Vjeruje da će vrijeme pokazati što je predstavljao djelujući dvadeset godina u HSS-u, tim više što s dijelom članova HSS-a, počevši od svog zamjenika Ivana Pala i dalje ima kvalitetnu komunikaciju neopterećenu događanjima u stranci:

— Ponosan sam na to i mislim da ćemo i nakon ovog razdoblja pronaći određene modele na koje ćemo funkcionirati i brinuti za ovaj prostor. Imamo podršku stranačkog korpusa i mislim da treba preživjeti ovo razdoblje — kaže Koren.

Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr

A na upit na što konkretno misli, Koren je odgovorio: — To ću javnosti ove županije predstaviti kada to dođe. Ne želim prejudicirati te događaje i odluke, ali kad se uvjerim da se u stranci više na mene zaista ne računa, ili da sam izbačen, onda ću prezentirati određena rješenja koja imam. Jer ja uvijek imam rješenja. Nije to B varijanta, možda je baš A.

Koren je tako potvrdio ozbiljnost svoje nedavne najave da se planira kandidirati za još jedan mandat župana. Jedino još nije spreman reći kako to planira provesti.

Recimo još da je ovlaštenik HSS-a za našu županiju Mladen Mađer na upit o postupku suspenzije protiv nekih članova stranke, među kojima je i Darko Koren, Dravi.info jučer odgovorio: — Ja sam samo član Predsjedništva. Prema našem statutu jasno je kako se postupak odvija. Za to ipak morate zvati u središnjicu. Ja o tome ne mogu ništa reći osim da je sve u postupku.

zatvori