Petak, 29. ožujka 2024.

Četvorica vozača ukupno kažnjena s više od 20 tisuća kuna

Četvorica vozača koji su proteklog vikenda uhvaćeni kako voze pod pozamašnim utjecajem alkohola po žurnom su postupku dovedena na Prekršajni sud u Koprivnici koji im je odredio novčane kazne, uvjetni zatvor i višemjesečne zabrane upravljanja vozilima.

Prvi na popisu je 55-godišnjak koji je u subotu oko 23 sata uhvaćen kod Pustakovca s 1,79 promila alkohola u organizmu. Kažnjen je s 9.000 kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Svega pola sata kasnije, policijski su službenici u Prugovcu zatekli 21-godišnjeg mladog vozača koji, osim što je “napuhao” 1,43 promila, nikada nije položio vozački ispit. Njemu je sud odredio deset dana iza rešetaka – uvjetno na godinu dana, novčanu kaznu od 5.100 kuna, a šest mjeseci ne smije sjesti za upravljač.

Treći je 24-godišnjak koji je u nedjelju, 40 minuta iza ponoći, u Kalinovcu za upravljačem osobnog automobila “napuhao” 1,66 promila. Kažnjen je s 3.000 kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja.

Naposljetku, na Prekršajni sud doveden je 36-godišnji vozač osobnog automobila koji je jučer oko 2 sata u noći u Virju “napuhao” 1,59. On mora platiti 5.100 kuna i pet mjeseci ne smije sjesti za upravljač.

zatvori