Petak, 19. travnja 2024.

ŽNL Susjedski derbi u Legradu, Miklinovec u Ferdinandovcu spašava drugoligašku sezonu

Pred nama je osmo kolo Prve i Druge županijske nogometne lige. Čeka nas pregršt zanimljivih utakmica, a najzanimljivije će se igrati u Legradu i Ferdinandovcu.

U Legradu će snage u susjedskom derbiju odmjeriti Graničar i đelekovečki Osvit. Oduvijek je ova utakmica bila puno više od obične i za jedne i za druge. Lider prvenstva, drnjanski Tomislav, novi test će imati u Molvama protiv Mladosti.

U Novigradu Podravskom Drava će ugostiti ivanečku Slogu koja je u prošlom kolu upisala prvu ovosezonsku pobjedu. Bratstvo će u Kunovcu pokušati iznenaditi Borac, Panonija će na svom travnjaku igrati protiv Prekodravca, a u Kloštru Podravskom snage će odmjeriti Mladost i Kalinovac. Posljednjeplasirani Fugaplast bodove za bijeg s dna tablice pokušat će osvojiti protiv Tomislava iz Žabna.

Druga ŽNL

Najzanimljiviji susret ovog vikenda igrat će se u Ferdinandovcu. U goste prvoplasiranoj momčadi Druge lige, koja još uvijek nije izgubila ni bod u ovoj sezoni, dolazi drugoplasirani Miklinovec. Ferdinandovčani u susret ulaze s pet bodova prednosti i s pobjedom u ovom kolu već sada bi napravili veliki korak ka naslovu prvaka, no Miklinovčani će im pokušati pomrsiti planove i zadržati napetost u prvenstvu.

Osim te utakmice valja istaknuti i susrete u Hlebinama i Reki gdje ćemo gledati susjedske derbije. Lipa će ugostiti Mladost iz Sigeca, dok će Reka na svom terenu tražiti bodove protiv Tehnike. Probuđena bregovska Mladost ne bi trebala imati velikih problema protiv Hrvatskog bojovnika, baš kao ni Starigrad protiv Gornje Rijeke. U Vojakovcu će igrati momčadi s dna ljestvice Viktorija i Prugovac, a u Herešinu Omladinac i GOŠK.

Utakmice u Legradu, Ferdinandovcu i Vojakovcu igrat će se sutra, a sve ostale u nedjelju s početkom u 16 sati.

Prva ŽNL – 8. kolo

Subota, 8. listopada
16:00
Legrad: Graničar – Osvit
Nedjelja, 9. listopada
16:00
Peteranec: Panonija – Prekodravac
Novigrad Podravski: Drava – Sloga
Gola: Fugaplast – Tomislav (Sv. Ivan Žabno)
Molve: Mladost – Tomislav (Drnje)
Kunovec: Bratstvo – Borac
Kloštar Podravski: Mladost – Kalinovac

Druga ŽNL – 8. kolo

Subota, 8. listopada
16:00
Ferdinandovac: Ferdinandovac – Miklinovec
Vojakovac: Viktorija – Prugovac
Nedjelja, 9. listopada
16:00
Starigrad: Starigrad – Gornja Rijeka
Herešin: Omladinac – GOŠK
Koprivnički Bregi: Mladost – Hrvatski bojovnik
Hlebine: Lipa – Mladost (Sigetec)
Reka: Reka – Tehnika

zatvori