Petak, 19. travnja 2024.

Zbor ‘Ime ljubavi’ velikim koncertom slavi 20. rođendan

Zbor “Ime ljubavi” koji djeluje u koprivničkoj crkvi sv. Nikole biskupa u subotu će prigodnim koncertom obilježiti puna dva desetljeća rada.

screenshot-2016-10-13-12-53Odlika koncerta bit će raznovrsnost stilova pa će publika moći uživati u repertoaru koji obuhvaća od klasike, popa, gospela, autorskih skladbi i aranžmane duhovnih pjesama te uglazbljenu Opomenu Antuna Branka Šimića.

Osim toga, na koncertu će se predstaviti i dvije bivše voditeljice zbora, ujedno i perspektivne glazbenice – Helena Hraščanec i Romana Pavliša. Zbor danas broji petnaest članova i vodi ga Roko Žaja koji je ujedno zadužen za klavirsku pratnju, dok ih na gitari prati Ivan Petrović. Glazbeni dio bit će popraćen i fotografijama koje će prikazivati njihove početke, a potom i većinu dosadašnjeg djelovanja.

Zbor je do sada pjevao i na mnogim festivalima duhovne glazbe poput Krapinafesta, Stepinčevih nota, Dugafesta, Festivala dobrog Pastira, Festivala svete Cecilije i Martinfesta, a gostovali su i u brojnim župama Varaždinske biskupije i Zagrebačke nadbiskupije.

Proslava će započeti euharistijskim slavljem u 18 sati, nakon kojega slijedi koncert.

zatvori