Subota, 20. travnja 2024.

Uhvaćeni lopovi koji su provaljivali u automobile oko groblja

Policijski službenici PU koprivničko-križevačke u suradnji s djelatnicima PU varaždinske, zagrebačke i bjelovarsko-bilogorske, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjim hrvatskim državljaninom i 46-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teških krađa i krađe.

Obojica su s područja Zagrebačke županije. Sumnja se da su prošle i ove godine počinili ukupno 22 kaznena djela teških krađa; točnije, provaljivali su u osobne automobile parkirane u zonama groblja, a jedno kazneno djelo im se računa kao krađa, vjerojatno stoga jer automobil na koji su se namjerili nije bio zaključan.

Četiri kaznena djela počinili su na području Podravine i Prigorja, devet na području PU varaždinske, pet na području PU zagrebačke, tri na bjelovarsko-bilogorskom području, dvije u Međimurju i jedno na području PU sisačko-moslavačke.

Provaljivali su na nimalo sofisticiran način: rukom ili nekim predmetom razbili bi staklo na automobilskim vratima te rukom iz unutrašnjosti uzimali torbe i torbice koje su mogli dohvatiti. Potom bi ih pretražili, uzeli novac, bankovne kartice i sve druge vrijedne stvari, pa odbacili.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teških krađa i krađe protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a stariji je osumnjičenik predan pritvorskom nadzorniku.

Policija podsjeća da pri obilasku počivališta svojih najmilijih pazite na osobne stvari i ne ostavljate ih na vidljivim mjestima u automobilima. Vozila obavezno zaključavajte i, ako je moguće, sve vrijedno nosite sa sobom.

zatvori