Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Ravnateljica Tratinčice podnijela ostavku, Jakšić: Iznenađen sam, sastat ću se s djelatnicima vrtića

Zahtjev Slavice Mihalec Kanižaj za razrješenje s dužnosti ravnateljice Dječjeg vrtića Tratinčica iznenadio je zamjenika koji obnaša dužnost gradonačelnika Koprivnice Mišela Jakšića.

Kako stoji u priopćenju iz Gradske uprave, potez ravnateljice vrtića nije se ničim dao naslutiti. Naime, vrtić Tratinčica je već niz godina jedna od vodećih odgojno obrazovnih ustanova u Koprivnici, i zaslužan je što Koprivnica ima jedan od najboljih sustava skrbi o predškolcima i što nosi titulu Grada prijatelja djece. Tijekom posljednjih susreta s predstavnicima Grada, ravnateljica Mihalec Kanižaj sudjelovala je u konstruktivnim raspravama o projektima za budućnost vrtića. No nakon toga je Upravnom vijeću podnijela zahtjev za razrješenjem s mjesta ravnateljice i povratkom na prijašnje radno mjesto defektologa.

Upravno vijeće je odlučilo da taj zahtjev riješi osnivač, dakle Gradska uprava, no pravne službe Zrinskog trga su odgovorile da jedino Upravno vijeće ima ingerencije postupati po tom zahtjevu. I dok Jakšić ne može komentirati razloge odluke za odstupanjem ravnateljice gradskog vrtića, jer, kako stoji u priopćenju s njima nije upoznat, najavljuje da će početkom idućeg tjedna održati sastanak sa svim djelatnicima vrtića kako bi se dodatno upoznao s cjelokupnim radom i stanjem u vrtiću. No trenutno najvažnijim drži da se rad u vrtiću Tratinčica, koji skrbi o osamstotinjak koprivničkih predškolaca, odvija redovno i bez problema, o čemu su se osvjedočili i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec te resorni pročelnik Darko Ledinski.

U Jakšićevu priopćenju stoji i da je zadatak Gradske uprave osigurati profesionalni rad vodstva gradskog vrtića, a ravnateljici Mihalec Kanižaj želi brz oporavak jer je ona, nakon što je podnijela zahtjev za razrješenjem, završila na bolovanju.

Cijelo priopćenje donosimo u nastavku.

“Dječji vrtić Tratinčica dugi niz godina jedna je od vodeći gradskih ustanova koja brine o odgoju i obrazovanju najmlađih Koprivničanaca. Kvalitetan rad odgojiteljica i stručnog osoblja neupitan je. Upravo zahvaljujući njima Koprivnica ima jedan od najboljih sustava skrbi o djeci predškolskog uzrasta, i upravo zahvaljujući istom, Grad nosi titulu Grada prijatelja djece. Briga o djeci najveća je zadaća Grada Koprivnice, jer oni su nositelji budućnosti.

Na posljednjem održanom Odgojiteljskom vijeću, kojem je prisustvovao Darko Ledinski, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti i europske poslove, odvijala se konstruktivna rasprava, na kojoj je i sama ravnateljica istaknula dobru suradnju vodstva vrtića i Grada Koprivnice. Upravo zato, ostao sam iznenađen odlukom ravnateljice da je se razriješi dužnosti. Razloge njene odluke nažalost ne mogu komentirati jer s istima nisam upoznat.

Istog dana kada je ravnateljica odluku donijela, Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika i Darko Ledinski, resorni pročelnik otišli su u Dječji vrtić Tratinčica kako bi održali sastanak s djelatnicima vrtića te se upoznali s novonastalom situacijom.

Sve aktivnosti vrtića redovno se provode, sve odgojiteljice i ostalo stručne službe redovno odrađuju svoje zadatke za vrijeme trenutnog izbivanja ravnateljice.

S obzirom na to da je Upravno vijeće Dječjeg vrtića Tratinčica donijelo odluku da se zahtjev ravnateljice Slavice Mihalec Kanižaj o razrješenju riješi od strane osnivača odnosno Grada, naše pravne službe istima su uputile 5. listopada dopis u kojem ih upućuju kako o prijedlogu razrješenja ravnatelja odlučuje isključivo Upravno vijeće.

Početkom sljedećeg tjedna napravit ću sastanak sa svim djelatnicima vrtića kako bih se dodatno upoznao sa cjelokupnim radom i stanjem u vrtiću. Ono što za sada znamo je da sve aktivnosti i projekti idu redovno svojim tokom.

Napominjem kako mi je odluku ravnateljice Slavice Mihalec Kanižaj teško komentirati, ona je sada na bolovanju i mi to poštujemo. Ovim putem želim joj brz oporavak.

Ono što je sada naš zadatak je osigurati profesionalni rad vodstva gradskog vrtića, a sve na korist onima najvažnijima, a to su naša djeca”, stoji u priopćenju koje potpisuje zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić.

zatvori